Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτη και ημέρα της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Αργυροκάστρου, κ. κ. Δημητρίου, είχαμε μια ξεχωριστή ευλογία, Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό ο οποίος ήταν κατάμεστος, κυρίως, από αθώα παιδικά πρόσωπα. Ακολούθησε, έπειτα, μια εορταστική εκδήλωση στο σχολείο μας, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ, για τους κόπους και τις φροντίδες στις οποίες δαπανάται ο Σεβασμιώτατος για χάρη μας, και, κυρίως, για την αγάπη του. Ταυτόχρονα, ως μια ευκαιρία να του ευχηθούμε για υγεία σωματική και πνευματικές δυνάμεις ανεξάντλητες, ώστε να επιτελεί έργο.

Ιδιαίτερη τιμή προσέδωσε στην εκδήλωση, με την παρουσία της, η Διευθύντρια του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης», η οποία βρέθηκε κοντά μας από τα Τίρανα, για να συνεορτάσουμε. Εντυπωσιάστηκε από την παρουσία των μαθητών και επαίνεσε την προσπάθεια που γίνεται. Η ίδια, από τη θέση της, μεριμνά αθόρυβα και αποτελεσματικά για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων της Εκκλησίας μας.

Τα παιδιά από τα Νηπιαγωγεία της Μητρόπολής μας εξέφρασαν το «ευχαριστώ» τους με τον δικό τους αθώο και απλό τρόπο. Επίσης, οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» έψαλλαν ύμνους, ενώ στην προσφώνησή τους προς τον Σεβασμιώτατο απηύθυναν και ένα συγκινητικό «συγγνώμη», εάν δεν καλύπτουν πάντοτε τις προσδοκίες του. Μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ έως την Ε΄ τάξη του Εννιάχρονου Σχολείου, αλλά και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων μας τον χαιρέτησαν με σεβασμό, με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα: μελωδικά μέσα από τα τραγούδια τους.

Η σύντομη εκδήλωση ολοκληρώθηκε από τη διεθνούς φήμης Χορωδία «Αρμονία» Θεσσαλονίκης, η οποία εξέφρασε τις ολοκάρδιες ευχές της μέσα από τα κομμάτια που ερμήνευσε.

Ο Σεβασμιώτατος επισφράγισε το τέλος, υπενθυμίζοντάς μας το έργο και την προσφορά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. κ. Αναστασίου, προς όλους εμάς.