Το Σχολείο μας τίμησε και φέτος την μεγάλη Εορτή των Τριών Ιεραρχών, την κατ” εξοχήν σχολική γιορτή , αφού τότε γιορτάζουν τα Χριστιανικά γράμματα.
Έτσι, την παραμονή της γιορτής στις 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση στο σχολείο μας με θέμα τους Τρεις Ιεράρχες, την οποία διοργάνωσαν οι μαθητές της 7ης και της 8ης.
Την κυριώνυμο ημέρα εκκλησιαστήκαμε στη Δερβιτσάνη, συμμετέχοντας στην αρχιερατική πανηγυρική Θεία λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος. Μετά το πέρας της λειτουργίας κατευθυνθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας για να συμμετάσχουμε στην γιορτή προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών μαζί με άλλα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας μας. Εκεί ακούσαμε τους κατανυκτικούς ύμνους από την Χορωδία του Εκκλησιαστικού Λυκείου, παρακολουθήσαμε την όμορφη προβολή που ετοίμασαν οι οικοτρόφισσες του Οικοτροφείου Θηλέων, και είχαμε την μεγάλη χαρά να τραγουδήσουμε κι εμείς με τη Χορωδία μας υπέροχα τραγούδια για τους Τρεις Φωστήρες της Οικουμένης. Ωφεληθήκαμε, επίσης, από την εμπεριστατωμένη ομιλία του κ. Γιάννη Καραμήτρου με θέμα τους τιμώμενους αγίους. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος, τονίζοντας την αξία αυτής της ημέρας τόσο από εκκλησιαστικής όσο κι από παιδευτικής άποψης.
https://youtu.be/xJdNzEllAFw

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>