Μέσα στο φιλόξενο χώρο της 110 Πτέρυγας Μάχης, στην Λάρισα, υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιος Μπλιούμης και ο Διοικητής της 110 ΠΜ κ. Κώστας Καραμεσίνης ομάδα μαθητών και μαθητριών των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, που συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια και 8 δασκάλους τους.
Τα παιδιά του Σχολείου προσκάλεσε και φιλοξένησε στην Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας και την όλη ευθύνη είχε ο Πρόεδρος αυτής κ. Κωνσταντίνος Λιούτας, ο οποίος ηγήθηκε της όλης προσπαθείας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες στους χώρους της 110 ΠΜ, προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα λείψανα του αγίου Αχιλλίου στον ομώνυμο Μητροπολιτικό του Ιερό Ναό, επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο και άλλους χώρους και περπάτησαν στους δρόμους της Λάρισας, γνωρίζοντας για πρώτη φορά την πόλη και τους ανθρώπους της.

Κατά την διάρκεια του γεύματος μέσα στην φιλόξενη λέσχη της 110 ΠΜ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, καλοσώρισε τους νέους αυτούς βλαστούς και τους μίλησε για την αγάπη του Χριστού, που ακουμπά τις καρδιές όλων των ανθρώπων και για την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας μέσα στον χρόνο.

Εξέφρασε τον μεγάλο θαυμασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος εχρημάτισε και Πανεπιστημιακός Διδάσκαλός του και τον οποίο σε λίγες ημέρες θα έχει την τιμή να τον υποδεχθεί και πάλι στην πόλη του Aγίου Αχιλλίου και απέστειλε τις αδελφικές του ευχές και ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο, τον οποίο, όπως τους είπε, αναμένει με χαρά στην Λάρισα.

Τα παιδιά γεμάτα χαρά και ευγνωμοσύνη, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο και τον Ενδοξώτατο Αρχηγό έψαλλαν και τραγούδησαν σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Αλβανικά και Αγγλικά ύμνους και όμορφα χριστιανικά τραγούδια, μέσα από τα οποία φάνηκε το ξεχωριστό ήθος τους, η καλλιέργειά τους και η άριστη παιδεία και διαγωγή τους.

Στο τέλος έγιναν ανταλλαγές ενθυμίων και αναμνηστικών, ενώ ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στα παιδιά μία εικόνα του Aγίου Αχιλλίου, ώστε και να θυμούνται την πόλη του, αλλά και να προσεύχονται ενώπιόν του, επικαλούμενοι την χάρη του και την προστασία του.
Επόμενος προορισμός το παραθεριστικό κέντρο των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκοτίνα Πιερίας όπου οι μαθήτες διανυκτέρευσαν και απόλαυσαν ένα πλούσιο δείπνο και στη σύνεχεια διασκέδασαν παίζοντας ομαδικά αθλήματα δίπλα στη παραλία.
Το Σάββατο μετά το πρωινό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίον στους πρόποδες του Ολύμπου, καθώς και στο Ναυτικό Μουσείου στο Λιτόχωρο. Έπειτα στην πόλη της Κατερίνης σε γνωστό εμπορικό κέντρο είχαν τη δυνατότητα να παίξουν, να φάνε και να κάνουν τα ψώνια τους.

Η διήμερη εκδρομή μας έκλεισε με μια μικρή στάση για παγωτό σε ένα μαγαζί κοντά στη πανέμορφη λίμνη των Ιωαννίνων.
Ευχαριστούμε όλους τους διοργανωτές της υπέροχης αυτής εκδρομής για τις μοναδικές στιγμές που μας προσέφεραν και γενικότερα για την μεγάλη αγάπη που μας έδειξαν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)