Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ώρα 5:00 π.μ. Mαθητές και μαθήτριες από την Ένατη, τη Δέκατη και την Ενδέκατη τάξη είμαστε πανέτοιμοι για μια αξέχαστη εκδρομή όχι μονοήμερη αλλά διήμερη. Προορισμός μας;;; Η ιστορική Καλαμάτα!!! Στη διάρκεια του ταξιδιού περνάμε υπέροχα, με φωτογραφίες και τραγούδι, αγναντεύοντας το τοπίο που απλώνεται μπροστά μας! Και επειδή θέλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για όλα, οι καλοί μας εκπαιδευτικοί μας δίνουν πληροφορίες για ό,τι συναντούμε στη διαδρομή και για την πόλη της Καλαμάτας.

Φτάνουμε κατά τις 3.00 μ.μ. Πρώτος προορισμός τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Εκεί ανοίγουν οι πόρτες του σχολείου και μας υποδέχεται θερμά ο διευθυντής.  Η φιλοξενία συμπληρώνεται με ένα πλούσιο γεύμα στο εστιατόριο του σχολείου.

Μετά από τη σύντομη τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, το απόγευμα, επιστρέφουμε και πάλι στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Ο διευθυντής αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει σε όλους τους χώρους του σχολείου και να μας δείξει εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την πόλη της Καλαμάτας και την αρχαία Ολυμπία. Εμείς, με τη σειρά μας, τους ευχαριστούμε,  τραγουδώντας  με τις μελωδικές μας φωνές.

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να πάμε μία βόλτα στην παραλία της Καλαμάτας, με τον πορφυροβαμμένο ουρανό και να νιώσουμε ακόμα πιο παιδιά, διασκεδάζοντας στο λούνα παρκ της πόλης. Κανένα παιχνίδι δεν αφήσαμε ανεκμετάλλευτο! Από τα συγκρουόμενα μέχρι και… τραμπολίνο! Από τα επίγεια στα… ουράνια!  

Την επόμενη μέρα εκκλησιαζόμαστε στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής. Ακολουθεί ανάβαση στα κάστρα της πόλης. Ολόκληρη η πόλη απλωμένη στα πόδια μας!  Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε και πάλι στα εκπαιδευτήρια Μπουγά. Εκεί έχουμε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της Open Day, να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε σε διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται.

Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, σταματάμε για «ανεφοδιασμό», για μεσημεριανό φαγητό, σε μία παραδοσιακή ταβέρνα, ξαναγεμίζοντας τις μπαταρίες μας.

Αν όχι η καλύτερη, ήταν μία από τις καλύτερες εκδρομές μας! Αφήνουμε την όμορφη Καλαμάτα πίσω μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!!! Πότε θα ξαναπάμε;;;