Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου γιορτάσαμε πανηγυρικά τη Σύναξη όλων των αγίων της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, μαζί με την επέτειο των 10 χρόνων από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη μας.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και έπειτα όλα τα εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης εξέφρασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα ευχαριστήριά τους  στον Μητροπολίτη μας για την πνευματική καθοδήγηση και προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Αρχικά, έγινε ομιλία με θέμα: » Οι τοπικοί άγιοι της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου». Έπειτα το εκκλησιαστικό Λύκειο «Τίμιος Σταυρός»  έψαλε τρία απολυτίκια τοπικών αγίων. Το οικοτροφείο θηλέων «Η Θεοτόκος, Άνθος το Αμάραντον» παρουσίασε έναν ψαλμό κι ένα τραγούδι και το Κολέγιο «Πνοή Αγάπης» ερμήνευσε δύο τραγούδια. Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων τραγούδησαν με τις παιδικές χαρούμενες φωνές τους τρία τραγούδια και απήγγειλαν δύο ποιήματα. Τέλος, οι μαθητές του Εννιάχρονου Σχολείου «Πνοή Αγάπης» έκλεισαν με τρία τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε με τους χαιρετισμούς του  Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασιλείου Τόλιου και τις ευχές του Μητροπολίτη μας, ο οποίος δώρισε σε καθένα από τα σχολεία μια εικόνα με τη Σύναξη των τοπικών αγίων.

 

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>