Αργυρόκαστρο, 22.11.17, ώρα 6:29 π. μ.

Σε ένα μόλις λεπτό το λεωφορείο μας θα αναχωρήσει!

Πριν τουλάχιστον μια ώρα τα ξυπνητήρια μας χτύπησαν, μα αυτή τη φορά δε γυρίσαμε από το άλλο πλευρό… Γιατί; Επειδή σήμερα θα πάμε μια απίθανη εκδρομή στην Πρέβεζα και τα Γιάννενα! Αρκετοί από μας για πρώτη φορά.

Το λεωφορείο μας γεμίζει με 54 χαρούμενα πρόσωπα, αυτά των μαθητών από τις Ζ΄, Η΄, Θ΄ και Ι΄ τάξεις. Είμαστε πανέτοιμοι! Φύγαμε!

***

Σημαντική σημείωση:

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα έχουμε επαγγελματίες… ξεναγούς, Τους συμμαθητές μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Είμαστε όλοι πλήρως καταρτισμένοι, ο καθένας στον τομέα του. Ιστορία, γεωγραφία, πνευματική καλλιέργεια. Ακούμε με προσοχή για κάθε σταθμό του ταξιδιού μας. Επειδή, όμως, εκδρομή χωρίς παιχνίδι… δε γίνεται, μια ομάδα ψυχαγωγίας έχει αναλάβει να δοκιμάσει τις αντοχές μας με αινίγματα, μαθηματικά προβλήματα και  γλωσσικά απροσδόκητα

10:30 π. μ.

Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στα Φλάμπουρα Πρεβέζης. Μας υποδέχεται με αγιορείτικη φιλοξενία ο π. Νικηφόρος. Προσκυνούμε τις εικόνες στο Καθολικό αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο. Ο ιερέας μας θυμίζει πως το χέρι του Χριστού πάντοτε μας ευλογεί. Φεύγουμε με τις ευχές των Αγίων να μας κατευοδώνουν!

περίπου 11 π. μ.

Φτάνουμε στην πανέμορφη, ηλιόλουστη Πρέβεζα! Κάνουμε βόλτα στην παραλία της, αγναντεύοντας τον Αμβρακικό κόλπο. Παίζουμε γράφοντας στην άμμο… Βγάζουμε πολλές, πολλές φωτογραφίες.

12:30 μ. μ.

Πριν δημιουργηθεί η σημερινή Πρέβεζα, είχε ακμάσει η αρχαία Νικόπολη, πρώτα ρωμαϊκή και έπειτα χριστιανική. Μαθαίνουμε για την ιστορία της, περπατώντας μέσα από τα τείχη της που ακόμη σε μεγάλο μέρος τους σώζονται.

μάλλον 2:00 μ. μ.

Ωραία τα τείχη και η επιτόπου ξενάγηση, πολύ καλύτερη από street view, όμως κάτι μας λέει πως ήρθε η ώρα για μεσημεριανό φαγητό. Παίρνουμε το λεωφορείο μας και κατευθυνόμαστε προς τα Γιάννενα. Στο δρόμο μάς ανοίγει περισσότερο  η όρεξη, αφού οι γρίφοι έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι διεκδικούμε – και αρκετοί από εμάς κερδίζουμε – ένα έπαθλο.

5:00 μ. μ.

Το μεσημεριανό φαγητό έχει τελειώσει, οι απαραίτητες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί, επομένως, είμαστε έτοιμοι για την επόμενη στάση. Κάνουμε βόλτα δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Μετά από ομόφωνη επιθυμία βγαίνει η απόφαση: θα πάμε οπωσδήποτε στο Παραλίμνιο, ένα κέντρο ψυχαγωγίας.

Παιχνίδι, παιχνίδι και πάλι παιχνίδι. Τα ρολόγια μας δεν τα κοιτάμε πια! Ηλεκτρονικά, αλλά και bowling στο οποίο αναδεικνυόμαστε πρωταθλητές. (Το τερπνόν μετά του ωφελίμου: μαθαίνουμε και για την ιστορία του bowling!).

Τελευταίος αλλά απαραίτητος σταθμός: ψώνια στα Jumbo! Καμαρώστε μας στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί!

 

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>