Αργυρόκαστρο, 24.11.17

6:00 π. μ.

Μην απορείτε πώς κυκλοφορούμε τέτοια ώρα στους δρόμους! Όχι, δεν έχουμε σχολείο σήμερα. Η μέρα που περιμέναμε με ανυπομονησία όλοι οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιτέλους έφτασε! Αναχωρούμε για εκδρομή στο Μέτσοβο και τα Ιωάννινα! Θα σας κρατάμε ενήμερους για το πρόγραμμά μας…

Αν και δεν έχουμε μάθημα, η φιλομάθειά μας είναι αμείωτη. Σε όλη τη διαδρομή παρακολουθούμε την ξενάγηση που έχουμε προετοιμάσει όλοι οι μαθητές κατά ομάδες. Παράλληλα, εξασκούμαστε με νοητικούς γρίφους και αινίγματα. Ο ενθουσιασμός μας δεν περιγράφεται!

 

10:00 π. μ.

Φτάσαμε στο γραφικό Μέτσοβο. Πρώτος σημαντικός σταθμός της εκδρομής μας είναι το ιστορικό οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ», του οποίου ιδρυτής ήταν ο Ευάγγελος Τοσίτσας – Αβέρωφ. Η περιήγηση στα κελάρια του είναι εντυπωσιακή.

Επόμενος δροσιστικός σταθμός το «Μετσοβόραμα» για πορτοκαλάδα. Αποχαιρετούμε το Μέτσοβο με προορισμό τα Ιωάννινα.

 

1:00 μ. μ.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδρομή μας μια έστω σύντομη επίσκεψη στα Jumbo! Περνάμε υπέροχα.

 

2:00 μ. μ.

Βρισκόμαστε στο Βυζαντινό Μουσείο των Ιωαννίνων και ξεναγούμαστε, μέσα από τα ευρήματα που φιλοξενεί, στην ιστορία και την τέχνη της Παλαιοχριστιανικής και Βυζαντινής Ηπείρου. Επισκεπτόμαστε και το Μουσείο Αργυροτεχνίας, όπου μαθαίνουμε για την τεχνολογία της αργυροχοΐας.

 

4:00 μ. μ.

Ήρθε η ώρα για φαγητό. Θα βιαστούμε λίγο, γιατί μας η εκδρομή μας κρύβει κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια…

 

5:00 μ. μ.

Παραλίμνιο! Κέντρο ψυχαγωγίας με ηλεκτρονικά και bowling… Μακάρι να μέναμε εδώ πολλές ακόμη ώρες.

 

7:00 μ. μ

Το αποκορύφωμα της εκδρομής μας είναι η συμμετοχή μας στον Εσπερινό και τη Λιτανεία της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης, η οποία αύριο γιορτάζει, στο μετόχι της Μονής Σινά. Παρευρίσκεται και ο Μητροπολίτης μας, κ. Δημήτριος. Προσκυνούμε το Ιερό Λείψανο της Αγίας και ζητούμε τις πρεσβείες της για εμάς και τις οικογένειές μας. Στη Λιτανεία ακολουθεί πλήθος κόσμου με σεβασμό και ευλάβεια. Αφού τελειώσει, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Οι φωτογραφίες λένε πολλά από τις εντυπώσεις μας. Το λέμε κι εμείς ομόφωνα: ήταν τέλεια!

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>