Ημερομηνία & ώρα: 03/10/2018, 5.30

τόπος: Εννιάχρονο σχολείο “Πνοή Αγάπης”

διάθεση: εκπληκτική

  Ξεκινήσαμε με περισσή χαρά ένα τσούρμο παιδιά από την Η’ έως την Β΄ Λυκείου με προορισμό τα Μετέωρα και έπειτα τα Τρίκαλα.

 Πρώτος μας σταθμός τα Μετέωρα. Στη διαδρομή εντυπωσιαζόμαστε από τα Μοναστήρια που μοιάζουν σκαρφαλωμένα στα βράχια. Το τοπίο αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, αποτέλεσμα της διάβρωσης από τα νερά του Πηνειού και τον αέρα. Κατοικημένα τα βράχια αυτά από ασκητές μοναχούς από τον 10ο περίπου αιώνα, συγκροτούν το δεύτερο σε πνευματική ακτινοβολία προσκύνημα μετά το Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Αποβιβαζόμαστε στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Χριστού. Παρά το πλήθος των προσκυνητών, κατανυγόμαστε στον χαμηλό φωτισμό και την ηρεμία του Ναού. Περιηγούμαστε στον γύρω χώρο, ο οποίος είναι εξαιρετικά φροντισμένος, στην έκθεση, και, φυσικά, δεν παραλείπουμε να βγάλουμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες. Μια σύντομη στάση στο μοναστήρι του Ρουσσάνου. 

Πρώτος μας σταθμός τα Μετέωρα. Στη διαδρομή εντυπωσιαζόμαστε από τα Μοναστήρια που μοιάζουν σκαρφαλωμένα στα βράχια. Το τοπίο αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, αποτέλεσμα της διάβρωσης από τα νερά του Πηνειού και τον αέρα. Κατοικημένα τα βράχια αυτά από ασκητές μοναχούς από τον 10ο περίπου αιώνα, συγκροτούν το δεύτερο σε πνευματική ακτινοβολία προσκύνημα μετά το Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Αποβιβαζόμαστε στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Χριστού. Παρά το πλήθος των προσκυνητών, κατανυγόμαστε στον χαμηλό φωτισμό και την ηρεμία του Ναού. Περιηγούμαστε στον γύρω χώρο, ο οποίος είναι εξαιρετικά φροντισμένος, στην έκθεση, και, φυσικά, δεν παραλείπουμε να βγάλουμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μια σύντομη στάση στα Τρίκαλα, για φαγητό και μια σύντομη βόλτα για ψώνια.

Τέλος, σταματήσαμε στο εμπορικό κέντρο  “Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο” όπου παίξαμε και περάσαμε αξέχαστες στιγμές.

Με αυτό το ευχάριστο κλίμα η εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της.