Το Σάββατο 20 Μαΐου, οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης, επισκέφτηκαν την όμορφη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το ιδιωτικό σχολείο » Απ. Παύλος «.

Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη και η ώρα πέρασε γρήγορα και ευχάριστα. Φτάνοντας, αρχικά, επισκεφτήκαμε τα εκπαιδευτήρια του «Απ. Παύλου» όπου μας τύχαμε θερμής υποδοχής από τους μαθητές, τους δασκάλους και τους παρευρισκόμενους γονείς. Στη συνέχεια, μας πέρασαν στην αίθουσα τελετών του σχολείου όπου μας πρόσέφεραν ένα πλούσιο κέρασμα (προσφορά των γονέων) και ο υπεύθυνος των εκπαιδευτηρίων, κ. Ηλίας Σαββόπουλος, μας καλωσόρισε επίσημα, ενώ οι μαθητές μας τραγούδησαν. Επίσης, σε ανάμνηση της επίσκεψής μας αυτής, μας ετοίμασαν πολύ όμορφα ενθύμια κι εμείς με τη σειρά μας τους χαρίσαμε ένα συμβολικό δώρο για το σχολειο τους, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Ύστερα, στον προαύλιο χώρο, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε διάφορα παιχνίδια μαζί με τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα, ξεκινήσαμε από το σχολείο για μια μικρή ξενάγηση στην πόλη. Επισκεφτήκαμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Λευκό Πύργο, όπου ταξιδέψαμε στην ιστορία της πόλης ανά τους αιώνες. Φτάνοντας στην κορυφή απολαύσαμε τη μαγευτική θέα της «Νύμφης του Θερμαϊκού». Στηα μικρή στάση συνέχεια, κάναμε μια μικρή βόλτα στην παραλία της πόλης με μια μικρή στάση στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Μετά από την περιήγησή μας κατευθυνθήκαμε και πάλι στο σχολείο όπου μας παρέθεσαν ένα πλούσιο γεύμα αγάπης και είχαμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τα όμορφα παιχνίδια μας.

Επόμενη στάση: το μοναστήρι της Σουρωτής για να προσκυνήσουμε στον τάφο του αγ. Παϊσίου. Η εκδρομή έκλεισε με το προσκύνημα στο ναό του αγ. Δημητρίου, πολιούχου και προστάτη της Θεσσαλονίκης.


You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>