Το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, τα Εκπαιδευτήριά μας «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου λειτούργησαν ως επίσημο εξεταστικό κέντρο του Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό». Πάνω από 100 μαθητές δοκίμασαν τον εαυτό τους και ακόνισαν τη σκέψη τους στο πεδίο των Μαθηματικών μέσα από τα πολύ ενδιαφέροντα εξεταστικά φετινά θέματα. Οι μαθητές των τάξεων Α’ έως Ε’ Δημοτικού εξετάστηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 9-χρονου σχολείου μας, ενώ οι μαθητές από Στ’ έως Γ’ Λυκείου στην Αίθουσα του Λυκείου μας.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που προετοίμασαν κατάλληλα τους μαθητές για αυτόν τον Διαγωνισμό και βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.
Συγχαίρουμε, επίσης, και όλους τους διαγωνιζομένους για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

Σύντομες πληροφορίες για το Διαγωνισμό
Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Ιστορία του διαγωνισμού
Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1993 όταν εκπρόσωποι από οκτώ χώρες (Γαλλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία), με μεγάλη πείρα σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό ο οποίος θα απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν υψηλή επίδοση στα Μαθηματικά.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1994, οι πρώτοι εκπρόσωποι ίδρυσαν τον Διεθνή Οργανισμό Kangourou Sans Frontieres (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα) με έδρα το Παρίσι. Ο βασικός στόχος του Οργανισμού ήταν η προώθηση των Μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις. Συγχρόνως οργάνωσαν έναν μαθηματικό διαγωνισμό κατά τα πρότυπα ενός επιτυχημένου εθνικού διαγωνισμού στην Αυστραλία. Από τον τελευταίο, με λίγη δόση χιούμορ, πήρε το όνομά του και ο νέος διαγωνισμός.