Πρωί, 17ης  Νοεμβρίου 2013, και τα σχολικά μας λεωφορεία, όπως γνωρίζαμε, έχουν διαφορετικό προορισμό απ” αυτόν του σχολείου! Η μέρα ξεχωριστή! Χαρμόσυνη! Πανηγυρική!  Πριν 8 μόλις χρόνια  σαν σήμερα,  ανασυστάθηκε μετά απο δεκαετίες αφανισμού η Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Γεγονός σημαντικό για εμάς, καθώς γευόμαστε από τότε τους καρπούς του. Χάρη στην Εκκλησία και τους ανθρώπους που τη διακονούν, απολαμβάνουμε εδώ και χρόνια το Σχολείο μας, τα κατηχητικά στις ενορίες και στα χωριά μας, καθώς και το σημαντικότερο,  τις εκκλησίες μας ανοιχτές!

        Η εορταστική ημέρα ξεκίνησε με τη συμμετοχή όλων μας, μικρών και μεγάλων, στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Αργυροκάστρου. Ευχαριστήσαμε το Θεό για τις ευλογίες  Του, που μας παρέχονται μέσω της Μητρόπολης  καθώς και Τον παρακαλέσαμε να ενισχύει και να ενδυναμώνει του εργάτες Του.

        Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίες και αφού λάβαμε τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτη μας κ.κ.Δημητρίου, πραγματοποιώντας έναν υπέροχο περίπατο στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, φθάσαμε στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης.  Εκεί μας περίμενε ένα εύγευστο πρωινό, το οποίο και στολίσαμε με όμορφα παιδικά τραγούδια. Τώρα, πλεόν, ήμασταν έτοιμοι για τη γιορτή, που θα ακολουθούσε.

        Χαρήκαμε και συγκινηθήκαμε καθώς οι μαθητές των τμημάτων της Ε” τάξης του Σχολείου μας έδωσαν το δικό τους καταπληκτικό τόνο με εκκλησιαστικούς ύμνους, χριστιανικά τραγούδια και το σκετσ, «Αποσπάσματα από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου».  Τα λόγια είναι περιττά… απολαύστε τους παρακάτω!

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>