Την Πέμπτη, 20.12.018, οι μαθητές του Λυκείου μας μαζί με μια αντιπροσωπεία της 8ης τάξης και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της πόλης. Οι μαθητές μας είχαν συγκεντρώσει κατά το προηγούμενο διάστημα διάφορα τρόφιμα τα οποία διένειμαν στους τροφίμους του ιδρύματος. Συγκινητική, επίσης, ήταν η πράξη μιας μαθήτριας να παρασκευάσει η ίδια γλυκά για να κεράσει τους ηλικιωμένους.
Η υποδοχή από τον Διευθυντή και τους τροφίμους ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς οι μαθητές μας άρχισαν να τραγουδούν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και να μοιράζουν τις ευχετήριες κάρτες που είχαν ετοιμάσει στο σχολείο χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.
Ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψής μας δωρίσαμε δύο ζωγραφιές των μαθητών μας. Η μία, η οποία ήταν αγιογραφία, εικόνιζε την Παναγία να κρατά στην αγκαλιά της τον Χριστό, σύμβολο της ουσιαστικής αγαπητικής σχέσης γονέα και παιδιού, ενώ η δεύτερη ήταν μια σύνθεση που τονίζει την αξία της προσφοράς σε άτομα της τρίτης ηλικίας.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που επισκεφθήκαμε στα δωμάτιά τους και τους κατάκοιτους υπερήλικες. Η χαρά τους για την παρουσία μας έκδηλη στα πρόσωπά τους. Πραγματικά, για εμάς ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμήσουμε κάποια από τα αυτονόητα που απολαμβάνουμε χωρίς ούτε καν το υποπτευόμαστε, όπως τη ζεστή καθημερινή παρουσία των αγαπημένων μας προσώπων.
Ωφελημένοι από όλα όσα είδαμε κι ακούσαμε, τους υποσχεθήκαμε πως σύντομα θα είμαστε κι πάλι κοντά τους!