Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο σχολείο μας, μας επισκέφθηκαν γύρω στους 100 φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων μαζί με τον καθηγητή τους Δρ Ιωάννη Φύκαρη. Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να δούν από κοντά τη λειτουργία του σχολείου μας.

Αρχικά, τους υποδεχθήκαμε στον Καθεδρικό Ναό, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του και γενικότερα για το έργο που επιτελείται στην εκκλησία της Αλβανίας από τον προϊστάμενο του ναού π. Ιωάννη Μερκούρη. Έπειτα, κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου οι μαθητές καλωσόρισαν τους φοιτητές με 3 από τα τραγούδια της χορωδίας και ένα βίντεο για τις δράσεις του σχολείου. Στη συνέχεια, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ομάδες δύο διδακτικές ώρες και ύστερα να εκφράσουν τις εμπειρίες τους σε διάλεξη που διοργάνωσε ο καθηγητής τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο περίπατο στην παλαιά πόλη του Αργυροκάστρου καθώς και με την επίσκεψη τους στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων κατά το έπος του ’40 στο χωριό Βουλιαράτες.

Ελπίζουμε τέτοιες επισκέψεις να γίνονται συχνά στο σχολείο μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)