21. 12. 2017
Οι μέρες για τα Χριστούγεννα μετράνε αντίστροφα. Μόλις τέσσερις έμειναν. Η χαρά και η ανυπομονησία μας είναι τόσο μεγάλες που πρέπει να τις μοιραστούμε! Πώς; Μα, φυσικά, λέγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα σε όλη την πόλη!
Η «επιχείρηση» με κωδική ονομασία «Μοιράζω χαρά!» ξεκινά από το πρωί. Επισκεπτόμαστε με τη χορωδία μας τη Διεύθυνση Παιδείας και τραγουδάμε με όλη μας την καρδιά μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού. Μετά από τις απαραίτητες φωτογραφίες, φορτωμένοι καραμέλες και πολλές ευχές συνεχίζουμε για τον επόμενο προορισμό μας, το Δημαρχείο του Αργυροκάστρου. Η κ. Δήμαρχος μας υποδέχεται θερμά στο γραφείο της. Τα κάλαντα και τα τραγούδια μας έχουν εκφραστεί προς το παρόν σε τρεις γλώσσες· αλβανικά, ελληνικά και αγγλικά. Μακάρι να μπορούσαμε «να τα πούμε» σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Κρατάμε και εδώ αναμνηστικά κλικ. Τρίτος σταθμός μας το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου. Μας ενθουσιάζει που όλοι, όσους συναντήσαμε ως τώρα, τραγουδούν χαρούμενοι μαζί μας σαν παιδιά. Φαίνεται πως η «επιχείρησή» μας έχει επιτυχία. Παίρνουμε πολλές πολλές ευχές για Ευλογημένα Χριστούγεννα και Νέο Έτος. Είμαστε πραγματικά ακούραστοι, παρά την ως τώρα διαδρομή στα παγωμένα σοκάκια. Συνεχίζουμε για το Νοσοκομείο, όπου λέμε τα κάλαντα στην Παιδιατρική Πτέρυγα μαζί με τις από καρδιάς ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση…
Να τα πούμε και στο οικοτροφείο «Άνθος το Αμάραντον» στους Βουλιαράτες; Φύγαμε! Οι μαθήτριες εκεί μας ανταποδίδουν τραγούδια και ευχές. Η πιο όμορφη ευχή νομίζουμε είναι: «να μη σβηστεί ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη σας». Μακάρι!
Σύντομο μεσημεριανό διάλειμμα. Συνάντηση στις 5:15 το απόγευμα στο σχολείο μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τριγωνάκια, κιθάρα, τουμπερλέκια, ακορντεόν και οπωσδήποτε σκουφιά, γάντια και κασκόλ. Η θερμοκρασία σχεδόν αγγίζει τους 0ο C, αλλά εμείς είμαστε απτόητοι. Αρχικά, ανεβαίνουμε ως τη Μητρόπολη και λέμε τραγούδια και κάλαντα στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Δημήτριο. Μετά, προχωρούμε σε όλη την πόλη, ως το μεγάλο φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η ομάδα μας έχει μεγαλώσει. Είμαστε μαθητές από όλες τις τάξεις, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς. Ανταλλάσσουμε ευχές με τους ξαφνιασμένους περαστικούς που μας χαμογελούν κι εκείνοι. Μετά από σχεδόν δύο ώρες περπάτημα και αμέτρητα τραγούδια, το πανηγύρι συνεχίζεται με χορό στο προαύλιο του σχολείου μας. Ήταν μια αξέχαστη μέρα. Τι μας άφησε; Γεννιέται ο Χριστός…! Ας Τον υποδεχτούμε με χαρά κι ευγνωμοσύνη για όλα τα δώρα Του, με καλοσύνη και αγάπη μεταξύ μας.
Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>