Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στον χώρο του Λυκείου μας «Πνοή Αγάπης» οι μαθητές των Η’, Θ’, και Ι’ τάξεων είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ ωραία πρακτική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα μάθαμε πώς να δημιουργούμε με πολύ απλά και φτηνά υλικά τα δικά μας πολύχρωμα σαπούνια. Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Πάσχο που είχε την καλοσύνη να μας δείξει με απλό τρόπο αυτή τη μέθοδο παρασκευής, έτσι όπως κι εκείνος τη διδάχτηκε κατά τη διάρκεια του Αγροτικού Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης στο Λύκειο μας τον Νοέμβριο.
Τώρα που θαυμάσαμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση κι σε άλλους. Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή και η διαδικασία παρασκευής.

Υλικά:
 βάση σαπουνιού γλυκερίνης διαφανής ή με βούτυρο καριτέ
 χρωστικές ουσίες
 άρωμα λεβάντας.
Διαδικασία:
1. Κόβουμε τη βάση γλυκερίνης σε μικρά κομματάκια και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο τοποθετούμε εν συνεχεία στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει.
2. Αφού φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα τη βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το χρώμα που έχουμε επιλέξει, π.χ. στην περίπτωση μας κοραλλί ή τιρκουάζ ή και σύνθεση των δύο.
3. Τέλος, προσθέτουμε και το άρωμα της επιλογής μας. Αφού έχουμε ανακατέψει καλά όλα μας τα υλικά ρίχνουμε το μίγμα μας στο καλούπι και περιμένουμε περίπου τρεις ώρες για να κρυώσει το σαπούνι μας και μετά το κόβουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)