Είμαστε οι μαθητές της ένατης τάξης. Το μάθημα της φυσικής, εκτός του ότι είναι ένα μάθημα το οποίο μας συνοδεύει στην καθημερινότητά μας, είναι και αρκετά ψυχαγωγικό. Κάνουμε διάφορα ενδιαφέροντα πειράματα για να κατανοήσουμε καλύτερα τους ορισμούς. Ο δάσκαλός μας , ο κύριος Γρηγόριος Μπεζιάτης,  μας ανέθεσε ως εργασία να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, όπου αργότερα στην τάξη είχαμε τη δυνατότητα να το δούμε σε λειτουργία . Αυτές οι δραστηριότητες σχετίζονται με το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μας “Ηλεκτρισμός”. Με βάση αυτών των πειραμάτων μάθαμε τη χρησιμότητα διαφόρων φαινομενικά ασήμαντων αντικειμένων και τη δημιουργία ηλεκτρικού κυκλώματος.

Σε αυτή την πρακτική δραστηριότητα μετρήσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο μετριέται σε Αμπέρ (Α), όπως και την πιθανή διαφορά,  η οποία μετριέται σε Βολτ (V) . Όλα αυτά κατάφεραν να εκτελεστούν όχι μόνο με τη βοήθεια των ατελείωτων γνώσεων που παρέχει ο καθηγητής μας αλλά και με τα εργαλεία που μας προσφέρει το σχολείο . Αφού πολλοί μαθητές κατάφεραν να φτιάξουν και να φέρουν στην τάξη πολλά ηλεκτρικά κυκλώματα σειράς και παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται οι μετρήσεις αυτές.

Αυτή, λοιπόν, ήταν η πρώτη μας αλλά όχι η τελευταία μας πρακτική δραστηριότητα. Κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται στο εννιάχρονο σχολείο ” Πνοή Αγάπης ” μας προετοιμάζει και θα μας συνοδεύει σε κάθε βήμα στη ζωή μας . Για αυτό τον λόγο είμαστε ευγνώμων στους δασκάλους,  στη διευθύντρια, στον αρχιεπίσκοπό μας κ. Αναστάσιο και τον Μητροπολίτη μας κ. Δημήτριο , οι οποίοι με πολλή αγάπη μας στηρίζουν και μας βοηθάνε οποιαδήποτε στιγμή και αν τους χρειαστούμε.

Μαρία Γκίκα, μαθήτρια 9ης τάξης

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!