Λίγες ημέρες απομένουν για να γιορτάσουμε οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο την Μητρόπολη των εορτών, τη Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς θα υποδεχθούμε και θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα.  Η χορωδία μας και οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ετοίμασαν σύντομα θεατρικά για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το μεγάλο αυτό μυστήριο της Γεννήσεως του Θεού και να συναντήσουμε τον νεογέννητο Χριστό.

Εκείνη τη νύχτα η Παναγία Μητέρα Του ακούμπησε στοργικά το θείο Βρέφος σε μια φτωχική φάτνη. Ο άναρχος και προαιώνιος Θεός έρχεται στη γη και λαμβάνει μορφή δούλου, γίνεται άνθρωπος για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τη δουλεία στην αμαρτία. Οι ταπεινοί Ποιμένες και οι σοφοί Μάγοι σπεύδουν να Τον προσκυνήσουν και Του προσφέρουν πολύτιμα δώρα. Ας τους μιμηθούμε κι εμείς, μαζί με τους μαθητές της Ε΄ – V Τάξης, που ετοίμασαν ένα ανάλογο δρώμενο, προσφέροντας στον Κύριό μας τις αρετές της καρδιάς μας.

Μπορεί ο Χριστός να γεννιέται κάθε χρόνο για μάς κι εμείς να μένουμε ασυγκίνητοι; Κι όμως… Οι στολισμένοι δρόμοι, οι ετοιμασίες των ημερών, τα γιορτινά τραπέζια, τα δώρα και το κοσμικό πνεύμα της εποχής πολλές φορές μας αποπροσανατολίζουν από το αληθινό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, που είναι να ζήσουμε Χριστούγεννα με Χριστό! Στο σύνθημα αυτό λοιπόν, μας παρακινούν και τα θεατρικά που ακολουθούν από τους μαθητές της VI (6ης) τάξης και του Λυκείου.

Με τα τραγούδια από τη χορωδία μας ψάλλουμε όλοι μαζί τη χαρά μας και το ευχαριστώ μας στον Θεό για την άπειρη Αγάπη Του. Τον προσκυνούμε στη Βηθλεέμ, όπως οι ταπεινοί Ποιμένες, και οι Μάγοι και του προσφέρουμε ως ελάχιστο δώρο την ευγνωμοσύνη μας. Τραγουδάμε χαρούμενα για την ελπίδα και την ειρήνη που ο Χριστός έφερε στη γη μας. 

Ο Χριστός μας ήρθε στη Γη να φέρει την ελπίδα για έναν καινούριο κόσμο, απαλλαγμένο από τα πάθη και τις κακίες που φωλιάζουν στις καρδιές μας. Αυτό, λοιπόν, το μήνυμα της Ελπίδας, της Πίστης και κυρίως της Αγάπης στέλνουν οι μαθητές του Λυκείου μας με το θεατρικό που ακολουθεί.

Το βράδυ της Γέννησης του Κυρίου μας χιλιάδες αστέρια φώτιζαν τον ουρανό, μα ένα όμως ξεχώριζε. Έφεγγε πιο δυνατά! Έστελνε το χαρμόσυνο μήνυμά του σε όσους το παρατηρούσαν κι έδειχνε το δρόμο στους Ποιμένες και τους Μάγους. Μυριάδες Άγγελοι δοξολογούσαν κι έψελναν το: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη» στο νεογέννητο Χριστό και Λυτρωτή του κόσμου.

Σε έναν αλλιώτικο, επίγειο άγγελο, που έστελνε όμως κι αυτός μήνυμα σωτηρίας με το δικό του τρόπο, αναφέρεται το θεατρικό που ακολουθεί. Μας το παρουσιάζουν οι μαθητές των μεγαλύτερων Τάξεων του Εννιάχρονου!

 

Στο κλείσιμο της γιορτής η χορευτική ομάδα του σχολείου μας, που αποτελείται από τους μεγαλύτερους μαθητές, θα μας μεταφέρει το Χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Κυρίου μας μέσα από τους δρόμους της Παράδοσης! Ας τους απολαύσουμε!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα!