Ώρα αναχώρησης 5:30 π.μ. Μα άξιζε τον κόπο το πρωινό ξύπνημα, διότι η εκδρομή της χορωδίας μας στην Τρίπολη ήταν μια εμπειρία ζωής! Η μία έκπληξη ακολουθούσε την άλλη σε κάθε στιγμή.
Στην Τρίπολη μετά από την κούραση του πολύωρου ταξιδιού μας περίμενε ένα ωραίο γεύμα σε σαλέ και ταινία σε σινεμά που μας συγκίνησε πολύ και μας έμαθε πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε μεγαλώνοντας την ψυχή μας παιδική. Το βράδυ μας περίμεναν στο μοναστήρι στην Παναγία τη Μαλεβή όπου οι αδερφές με πολλή αγάπη είχαν φροντίσει την φιλοξενία μας! Ήταν πολλή μεγάλη ευλογία που μείναμε κάτω από την σκέπη της Παναγίας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χαρήκαμε τη μεγάλη αυλή του ξενώνα παίζοντας βραδινό παιχνίδι!
Η επόμενη μέρα μας περίμενε με πολλές συγκινήσεις. Πρώτα πήγαμε να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής που μυροβλύζει! Μέσα σε ένα ταπεινό πέτρινο εκκλησάκι κρύβεται ένας τόσο μεγάλος θησαυρός. Προσκυνήσαμε τη χάρη της και ψάλαμε κατανυκτικά ύμνους. Η γερόντισσα μας αποχαιρέτισε με δωράκια για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Θέλαμε πολύ να καθίσουμε κι άλλο, αλλά το 10ο Θρησκευτικό φεστιβάλ Τρίπολης μας περίμενε.
Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου όπου τραγουδήσαμε η εμφάνιση μας καταχειροκροτήθηκε. Μάλιστα ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος μίλησε πολύ συγκινημένος για την παρουσία των παιδιών στην Τρίπολη από το μακρινό Αργυρόκαστρο.
Η επιστροφή μας επιφύλασσε πολύ τραγούδι και στάση στα Ιωάννινα. Αφού ευχαριστήθηκαμε μπόουλινγκ και παιχνίδια γυρίσαμε στο αγαπημένο μας Αργυρόκαστρο.
Ήταν μια αξέχαστη εκδρομή γεμάτη από καλή διάθεση, συγκίνηση και χαρά! Μικροί
και μεγάλοι το καταευχαριστηθήκαμε και αναμένουμε να ζήσουμε παρόμοιες εμπειρίες και όμορφες στιγμές!