20 Δεκεμβρίου 2017. Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν. Από μέρες ανυπομονούμε για να γιορτάσουμε στο σχολείο μας τον ερχομό του Χριστού στη γη μας. Μα πιο πολύ για να γιορτάσουμε στις καρδιές μας και να Τον δοξάσουμε μαζί με τους Αγίους Αγγέλους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έχουν προετοιμάσει τραγούδια, μουσικοκινητικά και μουσικοθεατρικά δρώμενα. Όλοι οι καλοί γονείς μας είναι προσκεκλημένοι μας. Κοντά μας βρίσκονται πολλοί ακόμα άνθρωποι που μας αγαπούν και νοιάζονται για μας. Ο Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος, σεβαστοί ιερείς, αντιπροσωπεία από το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου, αξιόλογοι γιατροί από την Ελλάδα. Έξω κάνει κρύο μα μέσα η ατμόσφαιρα σιγά σιγά ζεσταίνεται από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Η γιορτή μας ξεκινάει με τον βυζαντινό ύμνο «Χριστός γεννάται, δοξάσατε…». Οι μαθητές της πρώτης τάξης μας μιλούν με ποιήματα για τη λαχτάρα και την επιθυμία κάθε καρδιάς να συναντήσει τον νεογέννητο Χριστό. Να ζήσει, δηλαδή, την πιο όμορφη αληθινή ιστορία του κόσμου, μας διηγούνται οι μαθητές της δευτέρας τάξης. Τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές της τρίτης και τετάρτης τάξης που μας θυμίζουν πως εκείνη τη νύχτα η Παναγία Μητέρα Του ακούμπησε στοργικά το Θείο Βρέφος σε μια φτωχική φάτνη, χωρίς τίποτε από αυτά που θεωρούν σπουδαία οι άνθρωποι. Στο στάβλο των ζώων καταδέχτηκε να γεννηθεί ως άνθρωπος ο Κύριος και Θεός του κόσμου, για να μας ελευθερώσει από την αμαρτία. Τραγουδούν, λοιπόν, με την ευχή να γίνει η καρδιά μας σαν φάτνη ταπεινή.
Στη συνέχεια, μαζί με τη χορωδία μας διαλαλούμε τη χαρά μας και το ευχαριστώ μας στον Θεό για την άπειρη Αγάπη Του. Τον προσκυνούμε στη Βηθλεέμ, όπως οι ταπεινοί Ποιμένες, και του προσφέρουμε, όπως οι Μάγοι, ελάχιστο δώρο την ευγνωμοσύνη μας. Τραγουδάμε σαν μελωδικές καμπάνες τη χαρά, την ελπίδα και την ειρήνη που ο Χριστός έφερε στη γη μας.
Ακολουθεί το θεατρικό με τίτλο: «Ο φαρμακοποιός». Μια ιστορία για μια παγωμένη, σκληρή καρδιά που βρήκε τελικά το δρόμο της μετάνοιας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αφού όλα είναι δυνατά στον Θεό.
Με ενθουσιασμό καλαντίζουμε παραδοσιακά, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού, αλλά και τον ερχομό του Νέου Έτους με όλες τις θείες ευλογίες που φέρνει. Η αμοιβή μας; Είναι η χαρά στα πρόσωπα των προσκεκλημένων μας.
Ευχόμαστε σε όλους Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)