Εδώ και αρκετές μέρες το εξωτερικό του σχολείου μας είχε διακοσμηθεί με ένα λαμπερό αστέρι, καμπανούλες και φωτάκια για να μας θυμίζουν συνεχώς πως Κάποιον περιμένουμε να υποδεχτούμε… Τον Χριστό μας να γεννηθεί. Δε θα μπορούσε λοιπόν το εσωτερικό του σχολείου μας να υστερεί σε διακόσμηση. Μια μεγάλη φάτνη στην είσοδο καλωσορίζει όλους και τραβά το βλέμμα στις μορφές κυρίως του Θείου Βρέφους και της Παναγίας αλλά και των υπόλοιπων προσώπων που συμμετέχουν στα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού.
Από την αρχή του μήνα προκηρύχθηκε ενδοσχολικός διαγωνισμός για το ποια τάξη θα συνέθετε την καλύτερη διακόσμηση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιδόθηκαν με ζήλο στην προσπάθεια. Μετά από πολλές ιδέες, δοκιμές, κόλλες, ψαλίδια, ατελείωτα μέτρα χαρτονιών σε πολλές υφές και αμέτρητα αστέρια και αστεράκια, το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά υπέροχο και δικαίωνε το χρόνο και τον κόπο που καταβλήθηκαν. Όλα τα ταλέντα επιστρατεύθηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Ζωγραφική, σύνθεση, έμπνευση, καλαισθησία, γνώση ηλεκτρολογικών, μαθηματικά και συμμετρία, αναρρίχηση (όπου απαιτούνταν σκάλα), οργάνωση, μουσική. Μα πιο πολύ απ’ όλα ρόλο έπαιξε η ομαδική συνεργασία. Το αποτέλεσμα; Κάθε τάξη έχει το δικό της μοναδικό χαρακτήρα.
Χθες, Παρασκευή, ο διαγωνισμός μας έληξε και η κριτική επιτροπή ανέλαβε να αξιολογήσει τη διακόσμηση αλλά και την παρουσίασή της από τους μαθητές κάθε τάξης. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και γενικής χαράς, περάσαμε από τάξη σε τάξη, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Όχι μόνο αυτό, αλλά και χορέψαμε, ανταλλάξαμε ευχές, χαρήκαμε.
Σας περιμένουμε να χαρείτε και σεις μαζί μας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!
Ευχόμαστε σε όλους Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)