Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά πηγαίνουν εκδρομές στο σχολείο μας; Οι μαμάδες, επίσης, δικαιούνται μια απόδραση αναψυχής! Σάββατο 20 Οκτωβρίου, η μέρα που περιμέναμε με ανυπομονησία! Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε… παροτρύνει και φίλες να έρθουν μαζί μας. Ξεκινάμε στις 5:30 το πρωί, λοιπόν, από το Αργυρόκαστρο με προορισμό μας τα Μετέωρα, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.

Πρώτος μας σταθμός τα Μετέωρα. Στη διαδρομή εντυπωσιαζόμαστε από τα Μοναστήρια που μοιάζουν σκαρφαλωμένα στα βράχια. Το τοπίο αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, αποτέλεσμα της διάβρωσης από τα νερά του Πηνειού και τον αέρα. Κατοικημένα τα βράχια αυτά από ασκητές μοναχούς από τον 10ο περίπου αιώνα, συγκροτούν το δεύτερο σε πνευματική ακτινοβολία προσκύνημα μετά το Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Αποβιβαζόμαστε στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Χριστού. Παρά το πλήθος των προσκυνητών, κατανυγόμαστε στον χαμηλό φωτισμό και την ηρεμία του Ναού. Περιηγούμαστε στον γύρω χώρο, ο οποίος είναι εξαιρετικά φροντισμένος, στην έκθεση, και, φυσικά, δεν παραλείπουμε να βγάλουμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες. Μια σύντομη στάση έξω από την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και συνεχίζουμε για την επόμενη στάση μας.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών. Δύο σε ένα καταπληκτικά θέματα. Με εκατοντάδες είδη ταριχευμένων ζώων, πολλά εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση, το μουσείο μας εντυπωσιάζει, καθώς παρουσιάζει, σε διοράματα φυσικού μεγέθους, τα οικοσυστήματα στα οποία συναντώνται τα είδη. Τα μανιτάρια, μοντέλα κατασκευασμένα στο χέρι ένα προς ένα, επίσης μας εκπλήσσουν με την ποικιλία, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν. Μια ακόμη έκπληξη μας περιμένει, μετά την κατατοπιστική ξενάγηση. Στο εκθετήριο του Μουσείο μάς προσφέρονται για να δοκιμάσουμε δύο ποικιλίες μανιταριών σε ξίδι και λάδι, αλλά και μανιτάρι… γλυκό του κουταλιού!

Τελευταίος προορισμός τα Τρίκαλα. Για να χαλαρώσουμε με ψώνια, φαγητό και καφέ, κάνοντας παράλληλα τη βόλτα μας από τις δύο όχθες του Ληθαίου ποταμού και απαθανατίζοντας τις στιγμές σε πολλά φωτογραφικά κλικ.

Μια υπέροχη μέρα φτάνει στο τέλος της. Στο δρόμο της επιστροφής μοιραζόμαστε εμπειρίες και κρατάμε επιπλέον ως ενθύμιο μια όμορφη προσευχή για μανούλες προς τη Μητέρα μας την Παναγία!

Ευχαριστούμε τα Εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» για την υπέροχη ευκαιρία που μας προσέφεραν, για μια οικογενειακή, εκδρομή και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ευκαιρίες!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)