Μια ξεχωριστή ευκαιρία είχε η χορωδία του σχολείου μας με την πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση για την μητέρα και την πολύτεκνη οικογένεια. Έτσι ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί με προορισμό τη Νάουσα όπου θα γινόταν η εκδήλωση. Μετά από μια ψυχαγωγική στάση σε κινηματογράφο της Βέροιας φτάσαμε στη Νάουσα.
Ο χώρος του θεάτρου σιγά-σιγα γέμιζε και και ο ενθουσιασμός μας μεγάλωνε, διότι πρώτη φορά θα παρουσιάζαμε το πρόγραμμα μας μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό.

Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Στέργιος Μουρτζίλας, ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες καθώς και οι εκπρόσωποι του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντος Εφραίμ, Ιερομόναχος Γεώργιος και Ιερομόναχος Τιμόθεος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό μεταφέροντας τις ευχές του Γέροντα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου Αλβανίας, υπό την διεύθυνση της κ. Όλγας Βενιοπούλου.

Τέλος, βραβεύθηκαν και ενισχύθηκαν οικονομικά από τον Σεβασμιώτατο πολύτεκνες μητέρες, ενώ τιμήθηκαν περισσότεροι από 280 αριστεύσαντες μαθητές πολυτέκνων οικογενειών, όλων των σχολικών βαθμίδων, από τους Εκπροσώπους του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, οι οποίοι προσέφεραν δώρα και οικονομική ενίσχυση.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, ο οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό των πολυτέκνων οικογενειών αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως μας και προς την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου Αλβανίας, την οποία και τίμησε με το μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων.

Την εκδήλωση παρουσίασε o πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Σαββίδης.

Όλα τελικά πήγαν θαυμάσια! Τόσο το θεατρικό όσο και η χορωδία έλαβε επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού! Έτσι γεμάτοι εντυπώσεις ξεκουράστηκαμε στο ξενοδοχείο μας στη Βεργίνα, διότι και το πρόγραμμα της επόμενης μέρας περιελάμβανε πολλούς ωραίους προορισμούς.
Μετά τον εκκλησιασμό στη Βέροια και τη ζέστη φιλοξενία των ανθρώπων εκεί με πρωινό και ξενάγηση ξεκινήσαμε για τη Βεργίνα. Το μουσείο των βασιλικών τάφων του Φιλίππου Β’ και άλλων Μακεδόνων βασιλέων μας έκανε τρομερή εντύπωση και μας ταξίδεψε πίσω στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πριν επιστρέψουμε στο Αργυρόκαστρο επισκεφτήκαμε την Παναγία Σουμελά. Σε υψόμετρο ίδιο με αυτό που είναι χτισμένο το ομώνυμο μοναστήρι στον Πόντο από όπου ήρθε προσφυγοπούλα η εικόνα, φυλάσσεται αυτό το ιερό κειμήλιο που σύμφωνα με την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Νιώσαμε δέος με την μεγάλη ιστορία της εικόνας που είχε την καλοσύνη να μας διηγηθεί ο νεωκορος του Ναού.
Τέλος, αφού κάναμε στάση στα Ιωάννινα για παιχνίδι και φαγητό επιστρέψαμε στη βάση μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και δυνατές εμπειρίες!

 

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!

Η είδησή μας στο Ρομφαία για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

 

 

Προσφώνηση:

Σεβασμιώτατε,

Σεβαστοί πατέρες,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Αγαπητοί παρόντες,

Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και ως σημείο ιδιαίτερης ευλογίας αποδεχθήκαμε την τιμητική πρόσκληση που μας απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, για να συμμετάσχουμε στην αποψινή εκδήλωση προς τιμήν της μητέρας και της πολύτεκνης οικογένειας. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με τη θεατρική ομάδα και τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων μας «Πνοή Αγάπης» της ιεραποστολικής και ιστορικής Μητροπόλεως Αργυροκάστρου της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να μεταφέρουμε προς όλους τις ευγνώμονες ευχαριστίες και τις εγκάρδιες ευχές τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Αργυροκάστρου κ.κ. Δημητρίου.

Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς, καθώς αποτελεί ζωντανή έκφραση του συνδέσμου της αγάπης που διαπερνάει και χαρακτηρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αυθόρμητα αναβλύζει, λοιπόν, ο στίχος του ψαλμωδού: «Ἰδοὺ δὴ τί καλὸν ἤ τί τερπνόν, τὸ κατοικεῖν ἀδελφοὺς ἐπὶ τὸ αὐτό;».

Ευχόμαστε ο δωρεοδότης Κύριος να συνεχίζει να ευλογεί πλουσιοπάροχα τις δημιουργικές προσπάθειές σας και να αυξάνει συνεχώς με τον θείο φωτισμό την καρποφόρα διακονία σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αβραμιαία φιλοξενία σας και την αγάπη σας.

Το θεατρικό δρώμενο που θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια συνδέεται άμεσα με το θέμα της αποψινής μας εκδήλωσης. Ο τίτλος του «Μάνα ηρωίδα του βουνού» και στηρίζεται σε πραγματικά περισταστικά.