Η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιήσαμε και μια πολύ όμορφη εκδρομή. Αρχικά, επισκεφτήκαμε τα Μετέωρα. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το τοπίο και να προσκυνήσουμε στα πανέμορφα μοναστήρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα πανύψηλα βράχια. Αργότερα κάναμε μια στάση στα Τρίκαλα για να φάμε και να ξεκουραστούμε.

Το βράδυ όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη συνάντηση!!!

Ο παρουσιαστής της βραδιάς κ. Αλέξης Κωστάλας, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου μας κ. κ. Αναστασίου, τονίζοντας ότι το σχολείο που θα παρουσιαζόταν πρώτο στη συνάντηση, αποτελεί δική του έμπνευση και καρπό της αγάπης του. Η χορωδία μας ερμήνευσε έξι τραγούδια σε τρεις γλώσσες και έκλεισε την παρουσία της μ’ ένα τραγούδι και σε γαλλικούς στίχους. Η αρμονική εναλλαγή των γλωσσών ,καθώς και το μήνυμα που μετέφεραν τα τραγούδια συγκίνησαν τους παρόντες. Όπως τόνισε κι ένας από τους επισήμους της βραδιάς: “Οι μαθητές του Αργυροκάστρου, σήμερα, μας μετέφεραν ένα σπουδαίο μήνυμα που συμπυκνώνεται στο τραγούδι τους “Αδελφωμένοι”, ότι η συναδέλφωση και η κοινή πορεία των λαών είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά.” Επίσης, ο διοργανωτής και η ψυχή αυτού του Φεστιβάλ, ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, εξήρε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής μιας χορωδίας από το εξωτερικό σε μια τέτοια συνάντηση.

Στη συνάντηση είχαμε τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, να παρακολουθήσουμε κι άλλες εξαιρετικές σχολικές χορωδίες. Ελπίζουμε και στο μέλλον να μας δοθούν ανάλογες ευκαιρίες, ώστε να τιμήσουμε το σχολείο και την εκκλησία μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)