Ο Δεκέμβριος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας για το σχολείο μας με πολλές δράσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θέλοντας να υποδεχτούμε αυτήν την μεγάλη γιορτή της Γέννησης του Χριστού όλο το σχολείο μας αλλάζει όψη. Φάτνες, δέντρα, κεράκια, μπάλες, φωτάκια, φαναράκια, αστεράκια, γιρλάντες, χιόνια και καμπανούλες στολίζουν κάθε τάξη και κάθε χώρο δίνοντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα.
Παρ’ όλο που τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά με τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, αυτό δεν μας πτόησε καθόλου από το προετοιμάσουμε μια πολύ ωραία διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή. Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις διακοπές έγιναν όλα τα γυρίσματα. Ήταν μια εμπειρία για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς που θα μας μείνει αξέχαστη! Μάλιστα, αντί για το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο θεατρικό πρωτοτυπήσαμε με το γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους εμπνευσμένης από τα μηνύματα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου εν μέσω πανδημίας.
Τις τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα θέλοντας να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη προετοιμάσαμε τα δέματα αγάπης για το Γηροκομείο του Αργυροκάστρου και το Ορφανοτροφείου των Αγίων Σαράντα! Επίσης, κάθε τάξη μάζεψε τρόφιμα, τα οποία τα συγκεντρώσαμε και τα στείλαμε στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, όπου κάθε Σάββατο προσφέρεται φαγητό σε οικογένειες. Μάλιστα, η τελευταία δράση δεν θα γίνεται μόνο μια φορά αυτές τις εορταστικές μέρες, αλλά συμμεριζόμενοι ουσιαστικά την ανάγκη αυτών των ανθρώπων, θα γίνεται κάθε μήνα για όλο το 2021.
Τέλος, όλοι οι εκπαιδευτικοί ξαναγίναμε παιδιά λέγοντας τα κάλαντα σε κάθε τάξη. Επίσης, οι μαθητές του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί παίξαμε ξεχωριστά με μεγάλη επιτυχία το παιχνίδι του μυστικού Ευεργέτη! Κάθε μαθητής ή δάσκαλος έπρεπε μετά από κλήρωση να ευεργετεί μυστικά έναν συμμαθητή ή συνάδελφό του από το Εννιάχρονο ή το Λύκειο. Την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές έγιναν οι αποκαλύψεις με πολύ διασκεδαστικό και χαρούμενο τρόπο. Όλα αυτά τα δώρα που ανταλλάξαμε κρυφά, οι μικρές υλικές ή πνευματικές ευεργεσίες μας έκαναν όλους να έρθουμε πιο κοντά πνευματικά σε μια εποχή που οι αποστάσεις είναι επιβεβλημένες.
Ελπίζουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες να αποδώσαμε στην γιορτή των Χριστουγέννων όλο το νόημα και τη σημασία της μέσα από τις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας.

Ευχόμαστε ένα ευλογημένο 2021

γεμάτο από ειρηνική διάθεση και ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!