Είναι κάποιες φορές που αξίζει να πάρεις την απόφαση για ένα μακρινό ταξίδι. Έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε πρωί-πρωί έτοιμοι για μια τέλεια μέρα! Έτσι κι έγινε! Πρώτος μας προορισμός η πανέμορφη Κορυτσά στους δρόμους της οποίας περπατήσαμε και να δούμε την θαυμάσια εκκλησία της Αναστάσεως έργο κι αυτό του Αρχιεπισκόπου μας. Στη συνέχεια μας περίμενε το μουσείο με τις βυζαντινές εικόνες από όλη την Αλβανία. Θαυμάσαμε το πλήθος των χρωμάτων και των τεχνοτροπιών καθώς μπορούσαμε να παρατηρήσουμε πάνω από 400 εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα. Ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι μέσα στην τέχνη που αφιερώνεται στην ευσέβεια και την πιίστη των ανθρώπων. 

     Ακόμη δεν θα μπορούσαμε να αποχαιρετήσουμε την Κορυτσά χωρίς να επισκεφτούμε το πρώτο σχολείο στην Αλβανία. Εκει φωτογραφηθήκαμε μπροστά στο μνημείο με την αλφαβήτα για να θυμόμαστε την αξία της παιδείας και του σχολείου ως θεσμού. Μετά από ένα δροσερό παγωτό πήραμε πάλι το δρόμο προς το Πόγραδετς.
     Εκεί μας περίμενε το υπέροχο Ντριλόν. Σε μια τοποθεσία με εστιατόρια και φρέσκο ψαράκι δίπλα σε λίμνες και νερά με κύκνους κάτω από σκιερά δέντρα και γεφυρούλες με λουλούδια περάσαμε αξέχαστες στιγμές! Ήταν θαυμάσια να κάνεις βαρκάδα σε αυτό το μέρος μαζί με τους συμμαθητές και τους φίλους σου κάτι που δεν παρέλειψαν φυσικά να χαρούν και οι δάσκαλοι που συνόδευαν τα παιδιά στην εκδρομή. 
     Στο δρόμο του γυρισμού χαρήκαμε παιχνίδι στο λεωφορείο με ερωτήσεις από την ξενάγηση της κυρίας Μαρίνας για την Κορυτσά και την Αχρίδα. Φάνηκε πόσο τα παιδιά είχαν προσέξει την ξενάγηση καθώς απαντούσαν πριν ακόμη τελειώσει η ερώτηση. Τελικά νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η 8η τάξη με μικρή διαφορά από την 7η! Τελευταίος σταθμός ήταν ένα εμπορικό κέντρο στο Φίερι. Και καθώς ήταν η παγκόσμια ημέρα του παιδιού δεν χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε δώρα στα μικρότερα αδέρφια μας! 

     Όμως όπως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν έτσι και η εκδρομή μας αργά το βράδυ έφτασε στο τέλος της. Άφησε όμως μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας υπέροχες αναμνήσεις γεμάτες χαρούμενη διάθεση, φιλικότητα, γέλιο και παιχνίδι!