Από τις 11 Φεβρουαρίου 2021, κατόπιν σχετικής απόφασης των αρμοδίων υγειονομικών και εκπαιδευτικών αρχών της χώρας, όλα τα Λύκεια, στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης της Πανδημίας Covid-19, λειτουργούν σε συνθήκες εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
    Έτσι, και το Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας, ανταποκρινόμενο άμεσα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των καιρών, άρχισε να εφαρμόζει το σύστημα της Τηλεκπαίδευσης.
     Με συντονισμένες ενέργειες, παρόλο τον αρχικό αιφνιδιασμό, ήδη από την Πέμπτη,11.2.2021, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι οποίοι είχαν επιμορφωθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς σχετικά, ενέκριναν το σταθερό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που θα ακολουθηθεί κατά αυτήν την περίοδο. Το πρόγραμμα αυτό καταρτίστηκε με βάση δύο κυρίως κριτήρια: πρώτον, την γνωστική εξέλιξη των μαθητών και δεύτερον, την αναγκαία σε αυτούς διευκόλυνση, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές ενδεχόμενες συνέπειες από την υπερέκθεση μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους.
    Η αυλαία των διαδικτυακών μαθημάτων άνοιξε για τους μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή, 12.2.2020, με καθολική συμμετοχή, ακολουθώντας με συνέπεια όλο το πρόγραμμα της ημέρας.
Συγχαίρουμε για ακόμα μια φορά τους αφοσιωμένους και ακούραστους εκπαιδευτικούς μας για την μεθοδικότητα και τον ζήλο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν και σε αυτήν την δύσκολη συνθήκη.
    Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς των μαθητών μας για το πνεύμα συνεργασίας που για άλλη μια φορά επέδειξαν.
    Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και να εξάρουμε την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν οι μαθητές μας και στα δεδομένα του Ψηφιακού σχολείου.
    Όλοι μαζί, με Πνοή Αγάπης, ως μια ενωμένη ομάδα, σαν μια ευλογημένη οικογένεια θα πορευτούμε και σε αυτές τις νέες συνθήκες, με την ευχή σύντομα να επανέλθουμε στον φυσικό μας χώρο και στον οικείο και αναντικατάστατο τρόπο διδασκαλίας, στην κοινωνία των προσώπων!

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!