Για την πολύπλευρη στήριξη των μαθητών στο Λύκειό μας έχουμε δημιουργήσει , ήδη από την αρχή της λειτουργίας του, Δωρεάν Τμήμα Έκθεσης. Σκοπός του τμήματος, που ξεκινάει από την Α’ Λυκείου, είναι αφενός η άριστη προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Ομογενών, χωρίς επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, και αφετέρου η προαγωγή της ελληνομάθειας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για τους αλβανόφωνους μαθητές μας. Στο τμήμα αυτό διδάσκουν έμπειροι φιλόλογοι , αποσπασμένοι επί τούτου από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος, που φροντίζουν να μεταλαμπαδεύουν με μεράκι και μεθοδικότητα τις γνώσεις τους στους μαθητές μας.

Για την καλύτερη οργάνωση του μαθήματος έχουμε επιλέξει ως Διδακτικά Εγχειρίδια, πέραν των προσωπικών σημειώσεων των εκπαιδευτικών, ορισμένα από τα καλύτερα Βοηθήματα σε ποιότητα και δομή που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε εγκαινιάσει μια ιδιαίτερα καρποφόρα συνεργασία με τον εκδοτικό όμιλο ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, καθώς τα Βοηθήματα που εκδίδουν λαμβάνουν υπόψη όλες τις τελευταίες αλλαγές που βασίζονται στη μέθοδο της Συνεξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μαθητών.

Ύστερα από σχετικό αίτημα του Σχολείου μας, και εφέτος, οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου ανταποκρίθηκαν με αρκετή γενναιοδωρία και μας προμήθευσαν με τα απαραίτητα βοηθήματα σε πολύ μειωμένη τιμή. Αυτή η κίνηση αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού και εκτίμησης στο μεγάλο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας μέσω των εμπνευσμένων πρωτοβουλιών και των άοκνων προσπαθειών του Αρχιεπισκόπου μας κ. Αναστασίου .

Ως ένδειξη ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, εκ μέρους των μαθητών και των γονέων τους, που ήταν οι φυσικοί αποδέκτες της προσφοράς, θεωρήσαμε καλό να αποστείλουμε στην Ελληνοεκδοτική μια Ευχαριστήρια επιστολή, την οποία και παραθέτουμε παρακάτω.

Ευχόμαστε οι μαθητές μας να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία που τους προσφέρει το σχολείο μας και πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση των προσωπικών τους στόχων!

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!