Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Καιρός: αίθριος, με ελάχιστες τοπικές νεφώσεις που σταδιακά υποχωρούν, η μέση θερμοκρασία αναμένεται στους 23οC.

Ώρα: 4:30 π.μ. Ναι, καλά διαβάσατε… 4:30 π.μ., αξημέρωτα! Μαθητές και μαθήτριες από την Στ΄, τη Ζ΄, την Η΄, την Θ΄ και τη Ι΄ τάξη, πανέτοιμοι για εκδρομή.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μάς περιμένει αγκυροβολημένο ένα πλοίο, το Kerkyra Express. Λοιπόν; Φύγαμε!!! Πού θα πάμε; Μα… Κέρκυρα φυσικά! Πρόσω ολοταχώς!!!

Στη διάρκεια του ταξιδιού περνάμε υπέροχα, με φωτογραφίες και τραγούδι αγναντεύοντας τη γαλήνια θάλασσα!

Φτάνουμε λίγο μετά τις 11 π.μ. Πρώτος μας προορισμός ο Ι. Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, του πολιούχου της Κέρκυρας, όπου προσκυνούμε το άφθορο λείψανό του που ευωδιάζει. Έπειτα μπαίνουμε σε μία χρονομηχανή και γυρίζουμε 200 χρόνια πίσω, για να πάμε επίσκεψη σε ένα σπίτι αριστοκρατών της Κέρκυρας του 19ου αιώνα. Το Casa Parlante, το σπίτι που μας μιλάει, ανοίγει τις πόρτες του και μας εντυπωσιάζει με τον πλούτο στη διακόσμησή του. Οι οικοδεσπότες αλλά και οι υπηρέτριες μας υποδέχονται και μας ξεναγούν.

Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. Η ξενάγηση γίνεται από εμάς για εμάς και τους συμμαθητές μας. Φτάνουμε ψηλά ως τον Φάρο και βγάζουμε καταπληκτικές φωτογραφίες.

Επόμενος σταθμός μας ο «ανεφοδιασμός», το μεσημεριανό φαγητό, για να ξαναγεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Ακολουθεί βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης και ψώνια. Η εκδρομή κλείνει με παιχνίδι σε Bowling, ηλεκτρονικά, πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο.

Αν όχι η καλύτερη, ήταν μία από τις καλύτερες εκδρομές μας. Αφήνουμε το νησί πίσω μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!!! Πότε θα ξαναπάμε;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)