Αν νομίζατε πως οι εκδρομές μας τελείωσαν, τώρα μόλις αρχίζουν!!!

2 μέρες μετά από την 4η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών στη Θεσσαλονίκη, η χορωδία μας βρίσκεται 228 χιλιόμετρα μακριά από τον επόμενο στόχο της… τα Τίρανα! Είμαστε προσκεκλημένοι να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

Αναχωρούμε στις 6:30. Μερικές ώρες αργότερα βρισκόμαστε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα, ο οποίος έχει γεμίσει με πλήθος κόσμου. Η Θεία Λειτουργία τελειώνει και το «Χριστός Ανέστη!» ψάλλεται πανηγυρικά στα ελληνικά, τα αλβανικά και τα ρωσικά!

Κατευθυνόμαστε στο Ring Center για το μεσημεριανό φαγητό και φυσικά παιχνίδι, αναπόσπαστο στοιχείο κάθε εκδρομής μας. Προβολές 7D, πατινάζ και… καλή πίτσα! Περνάμε υπέροχα, τόσο που δε θέλουμε να φύγουμε! Επειδή, όμως, ποτέ το παιχνίδι δεν είναι αρκετό και μιας και ο χρόνος μάς το επιτρέπει, επόμενη στάση κάνουμε στο Πάρκο των Τιράνων. Μπάλες, όργανα γυμναστικής, αναρριχήσεις και οπωσδήποτε… φωτογραφικά κλικ!

16:30. Επιστρέφουμε στον Καθεδρικό Ναό. Η αίθουσα εκδηλώσεων γεμίζει σιγά σιγά με κόσμο. Ετοιμαζόμαστε και τινάζουμε από πάνω μας την κούραση με το πιο λαμπερό μας χαμόγελο. Στις 18:00 η εκδήλωση αρχίζει. Παίρνουμε θέσεις στα παρασκήνια. Την εκδήλωση πλαισιώνουν αρχικά η χορωδία και η ορχήστρα του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας και βυζαντινή χορωδία. Σε λίγο, επί σκηνής, τραγουδάμε στους Αγίους μας και μεταφέρουμε το «Χριστός Ανέστη!» σε όλους τους τόνους. Ακολουθούν χορευτικά συγκροτήματα, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας και μία καταπληκτική χορωδία από τη Μόσχα.

Στην επιστροφή οι εντυπώσεις μας είναι πολύ ζωηρές, τόσο που δε νιώθουμε καθόλου κούραση!

Μέχρι την επόμενη εξόρμηση… Χριστός Ανέστη!   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)