«Το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι ο πόλεμος αλλά ο εγωκεντρισμός -ο ατομικός, ο συλλογικός, ο εθνικός, ο φυλετικός» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπός μας κ. Αναστάσιος.

Αυτή ήταν και η αρχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η φυλετική πολιτική των Ναζί προέτασσε την εξόντωση των Εβραίων αλλά και την υποβάθμιση των διαφόρων «υπανθρώπων» ώστε να εξυπηρετούν απλά τις ανάγκες των Αρείων σε εργατικό δυναμικό.

Την Παρασκευή 25 και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, γιορτάζουμε τη  σκληρή απάντηση θάρρους και γενναιότητας των λαών απέναντι στις πολυπληθείς και άρτια εξοπλισμένες για την εποχή στρατιές που αιματοκύλιζαν όλη την Ευρώπη χωρίς ίχνος ντροπής.

Διπλή γιορτή σήμερα Γιορτή για τον ηρωισμό, γιορτή για την διαχρονική προστασία της Παναγίας μας.

Τελικά «Μόνο η εξουσία της αγάπης είναι εκείνη που μπορεί να νικήσει την αγάπη για εξουσία. Αστείρευτη πηγή αγάπης» παραμένει η αλήθεια επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Οι επέτειοι αυτοί πραγματοποιούνται όχι μόνο για να θυμόμαστε τα φρικτά αποτελέσματα του πολέμου κατά το παρελθόν αλλά κυρίως για να μη τα επαναλάβουμε ξανά στο παρόν, όπως δυστυχώς βλέπουμε σήμερα σε διάφορα μέρη του κόσμου παραδείγματος χάρη στη Συρία.

Γι’ αυτό ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας ώστε ο Θεός να χαρίζει το πολίτιμο αγαθό της ειρήνης σε όλους τους ανθρώπους, τα έθνη και τους λαούς της γης.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της ελευθερίας!