Τίρανα 26-1-2020
Επίσκεψη στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο

Με αφορμή την ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου ξεκίνησε η χορωδία του σχολείου για τα Τίρανα. Συνόδευαν επίσης μια ομάδα εκπαιδευτικών, καθώς και μια ομάδα οικοτρόφων από το Βουλιαράτι. Ο σκοπός ήταν διπλός. Από τη μια να ευχηθούμε στον Μακαριότατο έτη πολλά και ευλογημένα, να του τραγουδήσουμε και να του δώσουμε τα δώρα μας ως ελάχιστη ανταπόδοση προς τις ευεργεσίες του, και από την άλλη να συναντηθούμε με τα παιδιά του ομώνυμου σχολείου στο Δυρράχιο που επλήγη από τον φοβερό σεισμό.
Με ενθουσιασμό ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί, έτοιμοι να περάσουμε μια αξέχαστη μέρα. Πρώτος μας προορισμός ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Αναστάσεως στην καρδιά των Τιράνων. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριότατος μας συνάντησε με πολλή χαρά. Ο ίδιος εξέφρασε την αγάπη του και τον ενθουσιασμό του για την πρόοδο της χορωδίας μας και μάλιστα ήρθε κοντά μας και τραγούδησε μαζί μας. Ήταν μια ωραία έκπληξη που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.
Επιπλέον, τα παιδιά του Λυκείου είχαν ετοιμάσει γράμματα συμπαράστασης για τα παιδιά του Δυρραχίου, τα οποία παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου. Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος για την αλληλοσυμπαράσταση και τη συνεργασία των δύο σχολείων χάρισε σε όλους ένα καρτελάκι με λόγια από την Καινή Διαθήκη που αναδεικνύουν το μεγαλείο της προσφοράς. Αυτή η συνάντησή μάς γέμισε όλους χαρούμενα συναισθήματα και ελπίδα.
Μετά από μια στάση για φαγητό μας περίμενε όλους μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!!! Πήγαμε στο Latitude όπου ξεδώσαμε με αναρριχήσεις, τραμπολίνα, zip lines, high ropes και πολλές άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες! Περάσαμε τέλεια όπως πάντα και αναμένουμε γεμάτοι ενέργεια για την επόμενη εκδρομή μας!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!

 

Προσφώνηση Μακαριωτάτου από την μαθήτρια της Α’ Λυκείου Αιμα-Μαρία Κάσο

Μακαριώτατε,
Είναι μεγάλη η χαρά μας που κι φέτος με την ευλογία σας είμαστε εδώ στα Τίρανα αφενός για να σας ευχηθούμε για την πρόσφατη ονομαστική σας εορτή και αφετέρου για να σας εκφράσουμε για άλλη μία φορά τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες μας για όλα όσα μας προσφέρετε.
Χαιρόμαστε διότι αυτές οι επισκέψεις έχουν γίνει κατά κάποιο τρόπο ένας μικρός θεσμός μέσα στην πορεία της σχολικής μας ζωής. Μια συνάντηση που την περιμένουμε με ανυπομονησία και ενθουσιασμό κάθε φορά.
Σήμερα τα μέλη της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Πνοή Αγάπης που βρισκόμαστε εδώ, εκπροσωπώντας το σύνολο των συμμαθητών μας από την Α Δημοτικού έως και την ΧΙΙ τάξη του Λυκείου, ήρθαμε με γλυκόηχες όμορφες μελωδίες φορτωμένες με πολλές ευχαριστίες.
Ξέρουμε, πως από τα νεανικά σας χρόνια, μέσα στις μαθητικές κατηχητικές συνάξεις και στις νεανικές κατασκηνώσεις, το χριστιανικό τραγούδι υπήρξε για εσάς συνοδοιπόρος στιγμών και συνάμα εκφραστής αλήθειας και οραματισμών. Άσατε τω Κυρίω Άσμα καινόν, από τα πρώτα σας βήματα , και όχι μόνο αυτό, αλλά τολμήσατε να το τραγουδήσετε εν παντί τόπω και καιρό της δεσποτείας Αυτού. Και στην Ελλάδα, και στην Αφρικη και στην Αλβανία, παντού όπου ο Χριστός οδήγησε τα βήματά σας.
Συγκινούμαστε Μακαριώτατε όταν βλέπουμε πως ακόμα και τώρα, στα 90 σας χρόνια, το δοξολογικό αυτό τραγούδι δεν έπαψε να ακούγεται από τα χείλη σας, δεν έπαψε να αγγίζει την καρδιά μας, ίσως επειδή οι στίχοι του είναι καμωμένοι με τη διαχρονική μυστική δύναμη που έχει ο Λόγος του Θεού.
Ευχηθείτε, κι εμείς, τα πνευματικά σας παιδιά, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ζωής που μας δείχνετε, ώστε έτσι όλοι μαζί να αξιωθούμε να ακούσουμε τον τραγούδι των αγγελικών χορών, εκεί όπου ο ήχος των εορταζόντων ακατάπαυστος και η αγαλλίαση απέραντος, εκεί που βασιλεύει Αυτός που εσείς μας είπατε πως είναι η απόλυτη αλήθεια, η αγάπη και το Κάλλος, ο Κυριος μας Ιησούς Χριστός. Στην αιώνια λειτουργία της Αγάπης του Θεού μας…Αμήν!