Το Σάββατο, 27.2.2021, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Δημητρίου, το Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας διοργάνωσε Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων που ισχύουν για την Πανδημία Covid-19. Κύριος στόχος της Ημερίδας ήταν η στήριξη των μαθητών των Λυκείων της Εκκλησίας μας όσον αφορά στο θέμα του επαγγελματικού τους προσανατολισμού.
    Για την σωστή ενημέρωση και την καθοδήγηση των μαθητών σε αυτό το κρίσιμο θέμα ήταν μαζί μας δύο εξαιρετικοί ομιλητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ζήλο και φιλότιμο στο κάλεσμά μας, ο κ. Ιωάννης Φύκαρης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η κα Σωτηρία Καρολίδου, εκπαιδευτικός Φιλόλογος και Θεολόγος, εξειδικευμένη σε θέματα Σταδιοδρομίας Νέων.
    Κατά το πρώτο μέρος της Ημερίδας, το Σάββατο 27 του μηνός, η κα Καρολίδου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε όλους τους συμμετέχοντες με αρκετά κατανοητό και πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο ορισμένα από τα βασικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό. Μάλιστα, η παρουσίασή της, εκτός από το πολύ σημαντικό θεωρητικό κομμάτι, εμπεριείχε και πολλές πρακτικές προεκτάσεις, μέσα από ενδιαφέροντα εργαλεία που έθεσε υπόψιν μας.

    Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Μαρτίου, ομιλητής θα είναι ο κ. Φύκαρης, έμπειρος Καθηγητής της Παιδαγωγικής με σημαντική διδακτική και ακαδημαϊκή πορεία.
Ευχαριστούμε θερμώς και τους δύο ομιλητές της Ημερίδας μας, που βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ομολογουμένως πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τα δεδομένα του χώρου μας. Συγχαίρουμε δε τους μαθητές και τους άλλους συμμετέχοντες από όλα τα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεώς μας για το ενδιαφέρον που επιδείξανε καθ’ όλη την διάρκεια των ομιλιών.
    Ελπίζουμε αυτές οι ευκαιρίες που προσφέρονται με κόπο και αγάπη να αξιοποιηθούν κατάλληλα και να δώσουν καλούς και ωφέλιμους καρπούς!

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!