Από το πρωί κοιτάμε με αγωνία τον ουρανό, μήπως βρέξει… Απορείτε γιατί; Μα, σήμερα είναι Καθαρά Δευτέρα και η προγραμματισμένη εκδρομή μας στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Πέπελη δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί! Με ανακούφιση διαπιστώνουμε πως, αν και λίγο συννεφιασμένη, η μέρα δε φαίνεται βροχερή. Μετά την πρωινή προσευχή στο σχολείο μας, οι μαθητές της Στ΄, Ζ΄, Η΄, Θ΄ και Ι΄ τάξης αναχωρούμε με τα αυτοκίνητα. Σε λιγότερο από μισή ώρα αντικρίζουμε τη λίμνη. Ο προορισμός μας δεν απέχει παρά ελάχιστα.
Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας βρίσκεται ήδη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Δημήτριος, ιερείς αλλά και αρκετοί πιστοί για την ακολουθία του Όρθρου. Προς το τέλος της παίρνουμε κι εμείς τα πνευματικά μηνύματα που θα μας συνοδέψουν σε όλο το ταξίδι της Μεγάλης Σαρακοστής που αρχίζει από σήμερα. Στις αποσκευές μας θα βάλουμε τη νηστεία από τις κακίες και τα πάθη αλλά και την προσευχή. Δε θα ξεχάσουμε, βέβαια, και το διαβατήριό μας, τη μετάνοια.
Στην αυλή μάς επιφυλάσσεται το καθιερωμένο κέρασμα: λαγάνα με χαλβά και μπανάνες.
Ήρθε η ώρα για παιχνίδι! Κατηφορίζουμε προς το ανοιχτό πράσινο πλάτωμα που μας περιμένει. Με τις απαραίτητες μπάλες και άλλα απλά υλικά χαιρόμαστε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, «κατσαβράχα», σκυταλοδρομίες, «μήλα»… Ο ενθουσιασμός μας δεν περιγράφεται. Μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουμε και καλλιεργούμε δεξιότητες όπως η ταχύτητα, η συνεργασία, η ισορροπία, η σωστή τήρηση κανόνων, η αλληλοβοήθεια. Φυσικά, δεν παραλείπουμε να πετάξουμε χαρταετό και η απόπειρά μας είναι αρκετά ικανοποιητική. Η ώρα περνάει τόσο γρήγορα! Θέλουμε να κατέβουμε με τα πόδια ως τη λίμνη, για να παρατείνουμε αυτή την εκδρομή. Μακάρι να μην τελείωνε!
Φεύγουμε με την ελπίδα να ανέβουν οι ψυχές μας ψηλότερα φέτος τη Σαρακοστή, όπως ο χαρταετός μας στον ουρανό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)