Το Σάββατο, 06.03.2021, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο της Διαδικτυακής Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε το Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας. Η όμορφη και ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και ικανοποίηση από πολλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων που λειτουργούν υπό την φροντίδα της Εκκλησίας μας, με την άοκνη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου μας κ. Αναστασίου και υπό την συνεχή επίβλεψη του Μητροπολίτη μας κ. Δημητρίου.
Ομιλητής στην συνάντησή μας αυτή ήταν ο κ. Ιωάννης Φύκαρης, Καθηγητής Παιδαγωγικής στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
    Η ομιλία του, που έγινε σε ένα πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης και διαλόγου, είχε ως κεντρικό άξονα την επιστήμη της Παιδαγωγικής, αναδεικνύοντας μέσα και από την πλούσια διδακτική και ακαδημαϊκή του εμπειρία την αξία και τον πολυδιάστατο ρόλο του εκπαιδευτικού λειτουργήματος.
    Με ζωηρό ενδιαφέρον το νεανικό ακροατήριο άκουσε τις εξαιρετικές επισημάνσεις που έκανε ο κ. Φύκαρης για το συγκεκριμένο θέμα και όσοι ήθελαν τοποθετήθηκαν, καταθέτοντας και τις δικές τους απορίες και σκέψεις.
    Παρούσα στην διαδικτυακή μας σύναξη ήταν και η εκπαιδευτικός κ. Αικατερίνη Κρίτογλου, η οποία μας μετέφερε την ζωντανή της εμπειρία από τα σχολεία που διδάσκει ως ειδικός παιδαγωγός.
    Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ομιλητές της Διαδικτυακής μας Διημερίδας, κυρίως τον αγαπητό φίλο των Σχολείων μας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Φύκαρη, για την ολοπρόθυμη συμβολή τους για την επιτυχημένη πραγματοποίησή της.
    Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας για την συνεπή συμμετοχή τους και σε αυτήν την ευκαιρία που τους προσέφερε με αγάπη, κόπο και ειλικρινές ενδιαφέρον το σχολείο μας.
    Ελπίζουμε πως και στο μέλλον θα έχουμε την χαρά να διοργανώσουμε και άλλες επωφελείς και δημιουργικές εκδηλώσεις, με απώτερο σκοπό την ποιοτική καλλιέργεια όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας!