Στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχοντας στο νου μας τη φράση του Ντούι ότι «η εκπαίδευση δεν είναι η προετοιμασία για την ζωή, αλλά η ίδια η ζωή» , προχωρήσαμε στην υλοποίηση της παραπάνω φράσης. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του σχολικού έτους αναλύουμε επαγγέλματα και παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε διαδικτυακά με άτομα όπου επιτελούν εργασία στα επαγγέλματα αυτά.
Αυτή τη περίοδο, επεξεργαζόμαστε το επάγγελμα του Φυσικού. Εδώ και 2 εβδομάδες, έχουμε μελετήσει εκπαιδευτικά βίντεο και σημειώσαμε πώς μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τον κλάδο της Φυσικής. Σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε μέσω Skype Conference με την κα Κρινιώ Μαρούδα, τον κ. Rigers Aliaj και τον κ. Μάνο Βουρλιώτη. Η κα Μαρούδα και ο κ. Aliaj είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Παράλληλα ο κ. Βουρλιώτης είναι διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα εργάζεται στο Ερευνητικό κέντρο του CERN, στην Ελβετία.
Στην αρχή ο κ. Βουρλιώτης μας μίλησε για την εμπειρία του στο Ερευνητικό Κέντρο και για τις εξελίξεις γύρω από την πειραματική έρευνα στο πεδίο της φυσικής υψηλών ενεργειών. Έπειτα, οι φοιτητές μας ανέλυσαν το ρόλο τους ως μεταπτυχιακοί φοιτητές στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής και για το πώς επιλέξανε να ακολουθήσουν τον κλάδο αυτό. Τέλος, τα παιδιά έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις και στους τρεις συμμετέχοντες τις οποίες απάντησαν με μεγάλη χαρά.
Ευχαριστούμε πολύ τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την διαδικτυακή τους παρουσία το σχολείο μας και βοήθησαν τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τον όμορφο κλάδο της Φυσικής.

 

dav