Shkolla jone nderoi edhe sivjet Festen e madhe te Tre Hierarkeve, festen e shkronjave te krishtera dhe te dijes. Keshtu, ne daten 29 janar u zhvillua ne shkolle nje aktivitet i bukur me teme Tre Hierarket i organizuar nga  klasat e 7-ta dhe klasa e 8-te.
Diten e shtune 30 janar morem pjese ne liturgjine panigjirike arkieratike qe celebroi Hiresia e Tij Mitropoliti yne z. Dhimiter. Pas mbarimit te meshes u drejtuam te Qendra Shpirterore e kishes per te marre pjese ne festen e perbashket qe kishen organizuar shkollat e kishes me rastin e kesaj dite te madhe.  Aty patem gezimin e vacante te kendonim me Korin e shkolles disa kenge kushtuar tre shenjtoreve Joan Gojartit, Grigor Theologut dhe Vasilit te Madh. Gjithashtu u zhvillua dhe nje referat interesant per jeten dhe vepren e tre Mesuesve te medhenj Ekumenike. Aktiviteti u mbyll nga Hiresia e tij, i cili vecanerisht theksoi vleren e madhe te kesaj dite qofte nga pikepamja kishtare qofte nga ana pedagogjike.
https://youtu.be/xJdNzEllAFw

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>