Të shtunën 4 nëntor 2017 u zhvillua në ambientet e Gjimnazit “Frymë Dashurie” dhe nën kujdesin e Mitropolisë së Hirshme të Gjirokastrës Simpoziumi Arsimor me temë: «Μësuesi në epokën bashkëkohore». Refereuesit e ftuar ishin z. Hristos Vasilopulos, Prof. Emer. I Universitetit Aristoteli të Selanikut dhe znj. Vasiliqi Mitropulu, Prof. As. e Pedagogjikës dhe Didaktikës në Fakultetin e Teologjisë te i njëjti Universitet. Të gjithë të pranishmit kishin rastin e veçantë të njihen me teknika didaktika bashkëkohore dhe eficente , si p.sh. mësimi në grupe. Gjithashtu, i trajnuan në përdorimin dhe shfrytëzimin e mjeteve dhe burimeve digjitale. Konkluzioni i Simpoziumit ishte se mësimdhënia është një çështje e vështirë, dhe si e tillë kërkon entuziazëm dhe sakrifica të vazhdueshme nga ana e mësuesit, si dhe respekt dhe dashuri për nxënësit.

You may also like...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>