Στην αρχή  του σχολικού έτους, οι μαθητές της Η΄τάξης  έθεσαν ορισμένους στόχους που έπρεπε να επιτευχθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς .

Ένας από τους κύριους στόχους ήταν η συνεργασία με τη UNICEF.

Η συνεργασία αυτή δεν ήταν μια  εύκολη υπόθεση , αλλά οι μαθητές κατάφεραν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό

“Εγώ και το Διαδίκτυο”

Αυτός ο διαγωνισμός αποσκοπούσε στην εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του Διαδικτύου, εδραιώνοντας  έτσι  το όραμα για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο Διαδίκτυο για όλα τα παιδιά.

Η UNICEF είχε επίσης και ένα δώρο για τους νικητές  . Το δώρο αυτό  στην  ουσία  μετέφερε σε όλα τα παιδιά ένα δυνατό μήνυμα .

“Αφήστε στην άκρη τα  φανταστικά  παιχνίδια  και  γυρίστε στα  πραγματικά παιχνίδια”

Στις 26 Νοεμβρίου, η UNICEF διοργάνωσε ένα Συνέδριο στην πόλη των Τιράνων . Εκεί παρευρίσκονταν εκπρόσωποι της UNICEF στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσωπικότητες από τον πολιτιστικό τομέα, την πολιτική και  διανοούμενοι  που είχαν  σχέσεις  με το διαδίκτυο και τα παιδιά επίσης .

 Στο συνέδριο με θέμα “Εγώ  και το Διαδίκτυο” αναφέρθηκαν    διάφορες  περιπτώσεις   που επηρεάζουν και βλάπτουν σοβαρά τα παιδιά από τη λανθασμένη  χρήση του Διαδικτύου, τις καταχρήσεις που εμφανίζονται,  αλλά και  τις θετικές αξίες που απολαμβάνουν τα παιδιά από τη σωστή χρήση του Διαδικτύου.

Στο τέλος του Συνεδρίου  , ανακοινώθηκε  ο νικητής του διαγωνισμού.

Οι μαθητές του σχολείου  μας  κατάφεραν να είναι στο τελικό και συμμετέχοντες  στο  Συνέδριο αυτό .  Ανάμεσα των 20 φιναλίστ,   οι μαθητές  μας κατέκτησαν την πρώτη θέση , κέρδισαν το πρώτο   βραβείο  ,το ποδήλατο που διέθεσε η UNICEF  επιτυγχάνοντας  έτσι   έναν από τους στόχους τους.