81 χρόνια μετά το σχολείο μας τιμά όπως κάθε χρόνο το Έπος του Σαράντα και όλους όσους αγωνίστηκαν με πίστη για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία και την ειρήνη! Πρώτη από όλους, όμως, τιμά την Αγία Σκέπη, την Υπέρμαχο Στρατηγό που σαν Μάνα σκεπάζει και προστατεύει τους απανταχού χριστιανούς που την αγαπούν και την επικαλούνται.
    Την προηγούμενη ημέρα της εορτής η ΣΤ’ Τάξη πραγματοποίησε σχολική γιορτή με ποιήματα, τραγούδια και θεατρικό που την παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Εννιάχρονου Σχολείου. Παράλληλα το Λύκειο διοργάνωσε τιμητικό αφιέρωμα με επιλεγμένα κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό.


    Ανήμερα της εορτής όλοι οι εκπαιδευτικοί και ομάδα μαθητών από το Εννιάχρονο και το Λύκειο “Πνοή Αγάπης” παρευρεθήκαμε στους Βουλιαράτες για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας συμμετείχαμε στην παρέλαση μέχρι το Κοιμητήριο των Πεσόντων της Αγίας Σκέπης. Εκεί πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή στη μνήμη εκείνων που έπεσαν υπέρ πατρίδος με την παρουσία των εκκλησιαστικών και πολιτειακών αρχών. Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός μας ήταν μεγάλος που βρεθήκαμε όλοι μαζί στα μέρη εκείνα που χτυπά η καρδιά της εορτής της 28ης Οκτωβρίου!

 

Χρόνια πολλά και ευλογημένα

κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας Μητέρας μας!

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!