Την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου 21.11.2021, η Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου γιόρτασε δύο σημαντικές εορτές. Την σύναξη των τοπικών Αγίων και την 15η επέτειο της ενθρόνισης του πρώτου Μητροπολίτη της μετά τον αθεϊστικό διωγμό, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου.

    Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με ορισμένες από τις Αγίες μορφές του τόπου μας μέσα από το κήρυγμα που εκφώνησε ο θεολόγος κ. Στέφανος Κότης, διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία.

    Παρακάτω ακολουθεί το εορταστικό μαθητικό πρόγραμμα όπως το παρουσίασαν δύο μαθήτριες του Γενικού Λυκείου «Πνοή Αγάπης», Αργυροκάστρου.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

    Σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας πανηγυρίζει και τιμά τους Ἁγίους πού μαρτύρησαν ἀνά τούς αἰῶνες τήν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ. Ἰδιαιτέρως ἡ Μητρόπολή μας τιμᾶ τούς τοπικούς της Ἁγίους, δηλαδή τiς ἁγιασμένες ἐκεῖνες μορφές πού κατάγονται ἤ ἔδωσαν τήν μαρτυρία τους στόν τόπο μας. Ἐπίσης, θυμόμαστε σήμερα κι ἕνα ἄλλο σπουδαῖο ἱστορικό γεγονός, τήν 15η ἐπέτειο τῆς Ἐνθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Δημητρίου.

    Γιά ὅλα αὐτά δοξάζουμε τό όνομα του Θεού, που δεν παύει να μας εκπλήσσει συνεχώς με τα δώρα της αγάπης Του.

    Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης εμείς, οι μαθητές των Σχολείων της Εκκλησίας μας, με αφορμή την σημερινή εορτή,  θα σας παρουσιάσουμε ένα σύντομο εορταστικό πρόγραμμα.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΛΥΚΕΙΟΝ

            Την έναρξη του προγράμματος θα κάνουν οἱ μαθητές τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Λυκείου “Τιμιος Σταυρός”, μεταφέροντας μέσα από επίκαιρους  ύμνους το μήνυμα της σημερινής εορτής

 

ΚΟΛΛΕΓΙΟ “ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ”, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ

Οἱ μαθητές τοῦ Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» μέσα από επιλεγμένα κείμενα θα εμπλουτίσουν με ωραία νοήματα την πανηγυρική σημερινή ημέρα.

 

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΕΣΚΟΥ

Ακολουθεί ομιλία από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου “Πνοή Αγάπης” Αργυροκάστρου με θέμα «Η έννοια της αγιότητας σήμερα».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία!

 

ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΟ- ΛΥΚΕΙΟ «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» Αργυροκάστρου

 

Η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου μέσα από επιλεγμένα για την περίσταση τραγούδια θα μας τονίσει την προοπτική που ανοίγουν οι Άγιοι στη ζωή μας. Αρχικά η Χορωδία του Εννιάχρονου θα ερμηνεύσει το τραγούδι “We are the World”, εν συνεχεία η Χορωδία του Λυκείου θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Στο Θεό, τα ωραία, τα αιώνια» σε δικούς της στίχους. Στο τέλος από κοινού η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων θα κατακλείσει με το τραγούδι «Χαίρετε, αδέλφια εν Κυρίω». 

 

ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ, Ἄνθος το ἀμάραντον»

 

Ὅλοι οἱ Ἅγιοι, και οἱ Ἅγιοι τοῦ τόπου μας, – πού ἑορτάζομε σήμερα –είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό την Θεοτοκοφιλία. Αγαπούσαν δηλαδή υπερβαλλόντως την Παναγία μας.

Το Οἰκοτροφεῖο Θηλέων «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ, Ἄνθος το ἀμάραντον» θα αποδώσει υμνό τιμής και ευχαριστίας στην Αγιωτέρα πασών των Αγιών, στην Γλυκύτατη Μητέρα μας, Αειπάρθενο και Θεοτόκο Μαρία, που σήμερα εορτάζουμε και την Εορτή των Εισοδίων Της.

 

Ἀγαπητοί μας,

Ὅλα ὅσα σήμερα απολαμβάνουμε ὀφείλονται κυρίως σε δύο αγαπημένα μας  πρόσωπα που, βαδίζοντας στα ίχνη των Αγίων,  δεν δίστασαν να ακολουθήσουν τον εσταυρωμένο Χριστό ακόμα και στους λασπωμένους από την κακία των ανθρώπων δρόμους  της Αλβανίας. Στον Ποιμενάρχη τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς χώρας μας, τον Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπό μας κ. Ἀναστάσιο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου και πατερά μας κ. Δημήτριο.

Ιδιαιτέρα, Σεβασμιότατε, απευθυνόμενοι σε Εσάς, ἐμεῖς οἱ μαθητές, θέλουμε να σας εὐχαριστήσουμε γιά την πνευματική και υλική προς εμάς βοήθεια και κυρίως διότι  όπως τονίσατε στον ενθρονιστήριο λόγο σας οι πόρτα του επισκόπου έστεκε πάντα διάπλατα ανοιχτή για εμάς, όχι μόνο  η πόρτα του γραφείου σας, μα κυρίως η θύρα του νου και της καρδιάς σας. Ευχόμαστε ὁ καλός Θεός  να σας χαρίζει χαρίζει υγεία πολλή , ευλογημένα χρόνια και θείο πλούσιο φωτισμό!

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!!!