Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τα Εκπαιδεύτηριά μαςΠνοή Αγάπης Αργυροκάστρου πήραν μια πρωτότυπη πρωτοβουλία και δημιούργησαν τον σχολικό Τομέα Ραδιοφώνου.Σκοπός της σχολικής ραδιοφωνικής μας ομάδας είναι η δημιουργική ενασχόληση και προβολή της νεανικής φωνής των μαθητών μας μέσα από τη συχνότητα ορθόδοξων ραδιοφωνικών σταθμών εντός και εκτός της χώρας.
Συγκεκριμένα, φέτος προχωρήσαμε σε μια ευλογημένη συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό σταθμό Ngjallja-Ανάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας της Αλβανίας. Η συνεργασία αυτή εγκαινιάζεται με μια σειρά ηχογραφημένων εκπομπών με θέμα τους παιδομάρτυρες. Οι εκπομπές αυτές μεταδίδονται κάθε Σάββατο στις 1.30 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 12.30 μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού σταθμού Ngjallja.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα που φέρνει εις πέρας το έργο αυτό αποτελείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα και με αρκετή αποτελεσματικότητα. Κάθε εβδομάδα ηχογραφούν εντός του σχολείου και αποστέλλουν ηλεκτρονικά μια ή δύο ηχογραφήσεις με βίους μικρών μαρτύρων.
Στον τομέα Ραδιοφώνου συμμετέχουν οι εξής :
Επιλογή κειμένων και Ηχογράφηση εκπαιδευτικός Ελισάβετ Μαντοπουλου, Όλγα Βενιοπούλου
Επεξεργασία και επιμέλεια ηχογράφησης εκπαιδευτικός Αλεξιος Παππάς.
Μετάφραση κειμένων εκπαιδευτικός Ασπασία Ντάλλα.
Στις εκπομπές ακούγονται οι φωνές των μαθητών μαζί με τους δασκάλους τους.
Συνεργάστηκαν επίσης όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Ελπίζουμε ο τομέας Ραδιοφώνου να συνεχίσει την όμορφη πορεία του στα ερτζιανά μεταφέροντας στους ακροατές πολύτιμα και ωφέλιμα μηνύματα μέσα από την καθαρή φωνή των νέων του Σχολείου μας.
Καλή ακρόαση!